Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Dragan Vukota Vukotić: ROGALJ - mesto gde se šire kvalitetne ideje i dele pozitivna iskustva

Dragan Vukota Vukotić: ROGALJ - mesto gde se šire kvalitetne ideje i dele pozitivna iskustva

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            Okupljanja velikog broj ljudi radi obeležavanja, pokazivanja, negovanja, zabave, daleko su nadrasla okvire planiranog i vremenom prerasla u društvene svetkovine gastronomskog, kulturnog, sportskog, muzičkog, etno i svakog drugog tipa. Sajamske manifestacije svoju prednost najvećih koriste za privlačenje publike plasirajući joj veliki izbor razloga za posetu, bilo da je reč o tradicionalnim, modernim, ili izložbama određenog tipa i sadržaja.

            ROGALJ ili manifestacija svih vojvođanskih manifestacija (ukupno 1.700-1.800), trudi se da, svojim iskustvom i znanjem, zajedno sa organizatorima dođe do što idealnijeg obrasca sprovođenja svake od njih. Pored stalih kontakata na relaciji organizator - ROGALJ, jedan dan godišnje okupljaju se svi organizatori, sklapaju nova poznanstva, razmenjuju saznanja, i u prvi plan ističu oni koji su u prethodnom periodu uložili najviše truda, znanja, i otišli korak dalje.
            U godini kada Novosadski sajam obeležava vek trajanja i 90. godina Poljoprivrednog sajma, ove godine od 20-26. maja, ROGALJ po treći put u tradicionalnom etno maniru oplemenjuje sajamski prostor pretvarajući ga u atraktivan bazar malih privrednika/poljoprivrednika, kojem sajamska publika ne može da odoli. Tu su i gurmanluci, i muzika, i proizvodi ručne radinosti i umetničkih i starih zanata,  a svi povezani sa najavom događaja/manifestacija koji će biti organizovani do kraja godine, još jedan profesionalan potez, koji blagovremenim obaveštenjem o datumu održavanja daje mogućnost da svi zainteresovani na vreme planiraju svoj dolazak.
            Iza, ili bolje rečeno par korak ispred svakog ovakvog događaja stoji BIN Marketing  - Agencija za organizaciju umetničkih događaja iz Novog Sada, na čelu sa Draganom Vukotićem Vukotom, proverenim organizatorom brojnih manifestacija u Pokrajini i šire. I ovoga puta je pripremio nešto drugačije, interesantno, puno ideja i novina, nešto što je već prvog dana sajma privuklo publiku. Uvek u etno stilu, kojim je uspeo da privuče i EXIT-aše iz celog sveta koji su u redovima čekali da probaju pečenu pljeskavicu, kobasicu, a najduže red je bio za čorbast pasulj, najčešće „oko ponoći“.
            - Pokušavamo da dovedemo u veze seoski turizam i seoske manifestacije u Vojvodini sa sadržajima koji predstavljaju i promoviše Poljoprivredni sajam i okupimo mlade, decu i odrasle, poljoprivrednike, preduzetnike i turiste, da predstavimo SAJAMSKI SALAŠ „Rogalj predstavlja“, kao krovnu manifestaciju svih soskih manifestacija iz Vojvodine - rekao je gospodin Vukotić, ističući da iako u opuštenoj atmosferi, ROGALJ PREDSTAVLJA funkcioniše po unapred određenom planu svakoga dana sa drugim gostima.
            Među manifestacijama za koje je procenjeno da to zaslužuju i da im je potreban publicitet i masovnost, prvog dana sajma, u subotu, predstavili su se Bački Petrovac i Udruženje građana „Klobásafest“ sa istoimenim međunarodnim festivalom kobasica koji se održava početkom februara unazad osam godina; najavljen je i nastup Salaša 137, BEAN fest-a, kao i gostiju iz Srbije. Opština Krupanj je drugog dana sajma predstavila Dane Rađevine, a Turistička organizacija grada Loznica svoje turističke programe sa posebnim akcentom na brend manifestaciju LiLaLo; u ponedeljak će se predstaviti Sijarinska Banja Medveđa, Vlasotince, opština Sečanj i Turistička organizacija opštine Sečanj, koja će pozvati na svoje manifestacije, pre svega „Tamiške dane“, koje će se ove godine pojaviti u novom ruhu. ROGALJ će četvrtog sajamskog dana ugostiti Lovačko udruženje iz Torde, opština Žitište, čiji će članovi ponuditi publici lovački kotlić, a članovi najoriginalnije zimske manifestacije „Manić-Tisa 63“ Novi Bečej će predstaviti specijalitete od ribe. Svoje mesto da se nađu među najboljima izborili su i članovi Udruženja vinogradara i voćara „Visovi“, predvođeni Brankom Šoštarićem sa manifestacijom „Dani vesele mašine“ na Burduševom brdu, Kljajićevo, takmičenju u pečenju rakije šljivovice, uz prikaz kako se peče rakija na licu mesta uz izbor pića koji su lično proizveli. Ovom prilikom publika će imati priliku da nešto čuje o „Sačijadi“ iz Priboja, mestu gde je napravljen najveći sač na svetu. Ovo će biti prilika da se ozvaniči kandidatura za Ginisovu knjigu rekorda, koju je 1955. godine „patentiralo“ pivarsko preduzeće „Ginis", i do kraja godine to i ostvari.
            - Novosadski sajam je pravo mesto i prilika da se predstave manifestacije koje će biti održane tokom leta i jeseni, čak i naredne godine, što ima smisla s obzirom da je poseta sajamskih gostiju ogromna i mislim da je to i ciljna grupa onih koji posećuju događaje u seoskim sredinama. Mnogo toga ima da se vidi na našim manifestacijama, koje osim istaknute osnovne teme, sve više ulažu u raznovrsnost pratećih sadržaja i animaciju od najmlađih do najradoznalijih manifestoljubaca – zaključio je Dragan Vukotić.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com