Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Tatjana Milosavljević: Zanimljivim inicijativama do probuđenih studenata

Tatjana Milosavljević: Zanimljivim inicijativama do probuđenih studenata

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Tatjana Milosavljević je, u funkciji organizatora Mini sajma „Sa Srbijom na TI“, održanog 27. maja 2023. godine u prostorijama Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Novi Sad, ispred Udruženja studenata turizma i ugostiteljstva „Pavle Tomić“ istakla:

            - Nakon par godina pauze opet smo na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, mestu susreta studenata koji imaju potrebu, čak misiju, da iz ljubavi prema svojoj zemlji predstave kraj za koji su poreklom, rođenjem vezani, koji najbolje poznaju. Ovde su bili uključeni studenti Departmana GTH sa svih godina, uz podršku Novosadskog volonterskog servisa, sa kojim naše Udruženje sarađuje od samog početka.
            Na Konferenciji su svoje priče ispričali Ivana i Goran Babić, poznati travel influenseri, koji su pre nekoliko godina odlučili da sa dva ranca i malo para putuju svetom; Jelena Marjanović, naša koleginica i velika podrška naše organizacije, student završne godine, govorila je o mogućnostima „jeftinog“ putovanja po Srbiji; Isidora Zorić je upoznala prisutne sa pričama sa Tare, takođe bivši student PMF-a i nekadašnji organizator ovog događaja; te Milica Pavlović koja vodi Društvo mladih putnika i radi promociju Srbije preko planinarenja.
            Udruženja studenata turizma i ugostiteljstva „Pavle Tomić“, nazvano po dugogodišnjem profesoru, zaslužnom za razvoj Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, dekanu PMF-a od 2001-2005.,  je zvanično registrovano u novembru 2022. godine, sa ciljem da okupi studente turizma, ugostiteljstva, lovnog turizma, da se edukuju i druže. Do sada je Udruženje organizovalo put na Međunarodni sajam turizma u Beogradu, u februaru ove godine. Svakog utorka na Departmanu se održavaju naučno-popularna predavanja koja okupljaju zainteresovane iz ovih oblasti, agencija, hotela, bivše studente koji pričaju svoja iskustva sa studiranja, rada u struci i slično.
            Po rečima Tatjane Milosavljević ovakva druženja pomažu studentima da naprave nešto svoje, da dobiju ideju, razviju planove, ali samo pod uslovim da imaju volje i želje za to.
            - Problem je što upravo želja i volja nedostaju i zato smo mi tu da napravimo jedan ovakav događaj i malo ih pokrenemo, aktiviramo naše mlađe kolege, članove. Planiramo da ova manifestacija preraste u tradicionalnu i  da se odžava svake godine i učešćem, mahom naših studenata. Sledeće godine se nadamo da ćemo uspeti da obezbedimo prostor na otvorenom. To bi omogućili da napravimo nešto raznovrsniji program i realizujemo neke naše namere uključivanjem npr. udruženja žena i rukotvorina, nečeg tradicionalnog. Takođe, u okviru Udruženja planiramo malo više putovanja po Srbiji, organizaciju više terena za naše studente - rekla je Tatjana Milosavljević.
            Koliko će se ova priča proširiti ne zavisi samo od studenata i njihovih planova, već i podrške kompanija. Za sada je Udruženje studenata turizma i ugostiteljstva „Pavle Tomić“ saradnju ostvarilo samo sa udruženjima sa Departmana, iako je o događaju slalo iscrpna obaveštenja i pozivalo preko društvenih mreža i istim povodom gostovalo na Radio-televiziji Vojvodine.   

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com