Tue06182024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Inđija domaćin Turističkog samita Vojvodine

Inđija domaćin Turističkog samita Vojvodine

  • PDF

            Drugi po redu Turistički samit Vojvodine biće održan 08. i 09. juna 2023. godine u Kulturnom centru u Inđiji. Okupiće predstavnike turističke privrede Vojvodine, sa ciljem da se unapredi kvalitet ponude i razgovara o izazovima u turizmu. Na Samitu će kao i prošle godine učestvovati turističke agencije, turističke organizacije, hotelijeri, restorateri, razvojne agencije, mediji, kulturne institucije i svi ostali zainteresovani privredni subjekti.

            - Turistički samit Vojvodine jeste jedan od najznačajnijih skupova kako za AP Vojvodinu, tako i za čitavu Srbiju i region, koji se realizuje kao vid podrške i podsticaja za unapređenje i umrežavanje privatnog i javnog sektora na teritoriji AP Vojvodine. Pružanjem podrške Samitu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam daje svoj doprinos unapređenju turističke ponude u Vojvodini, kroz edukaciju i povezivanje, uz saradnju kako zaposlenih u sektoru turizma Vojvodine, tako i ostalih učesnika i konzumenata, uz jačanje međusektorskih, institucionalnih i akademskih odnosa. Upravo ovakvi događaji i sinergija svih činilaca koji se bave turizmom su nešto što karakteriše uspešan zajednički rad, a rezultati su izuzetni statistički pokazatelji u turizmu AP Vojvodine i njenog pozicioniranja na regionalnoj i svetskoj turističkoj mapi kao i na turističkom tržištu - izjavio je tim povodom dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.
            Realizaciju događaja podržale su Ministarstvo turizma i omladine, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Vojvodine, Opština Inđija, Turistička organizacija opštine Inđija, Privredna komora Srbije i Privredna komora Vojvodine. Turistički samit Vojvodine zajednički organizuju Opština Inđija, Turistička organizacija opštine Inđije, udruženje građana ,,Centar za edukativni razvoj Novi Sad“ i agencije ,,Balkan Infinity Travel“ i „Explore Agency“.
            Prema programu TSV, u četvrtak 08.06.2023., u Kulturnom centru Inđija, biće upriličeno svečano otvaranje Turističkog samita Vojvodine  na kome će obratiti Nemanja Dimić, osnivač i direktor agencije Bit Events i Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.
Sledi panel diskusija pod nazivom „Turizam kao instrument javne diplomatije“ uz učešće panelista: dr Nenada Ivaniševića,́ Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Violete Jovanović, izvršnog direktora NALED-a, Marije Labović, direktora Turističke organizacije Srbije. Moderator je prof. dr Srđan Milošević, vanredni profesor na Univerzitetu EDUCONS.
            Sledi panel „Proaktivnost, strategija i strast kao pokretači u turizmu“ na kome će govoriti Milan Bogojević, direktor Turističke organizacije opštine Inđija, Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije grada Novog Sada, Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor , Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograd, Dragana Božić, direktorka Turističke organizacije Niš. Moderator ovog panela je doc. dr Žana Jurjević, Ekonomski fakultet u Subotici, Univerzitet u Novom Sadu
            Popodnevni program kreće sa temom Business Tourism Success for Vojvodina, koju elaborira Rob Davidson, Managing Director of Mice Knowledge. Potom je na redu diskusija „Perspektiva razvoja kongresnog turizma Vojvodine“. Učesnici panela su: Dušan Borovčanin, direktor Kongresnog biroa Srbije, Filip Đoković, direktor Visoke škole organizacionih studija EDUKA  Dragana Baturan, šef odeljenja Kongresnog centra Novosadskog sajma, Kristina Milinčić, direktor Sava Centra, Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine .Moderator je Marina Maljurić, MICE direktor Montenegro Tourist Service DMC
Od 20.00h je Vojvođansko veče, u svečana sala „Grifon“ u Inđiji.
            Drugi dan Samita - petak 09.06.2023., odvijaće se u Ateljeu vina Šapat, gde su planirani razgovori na temu sve značajnijeg vinskog turizma. Na radionici pod radnim naslovom „Vinski turizam kao nova paradigma: razvoj i perspektive“ govoriće dr Dragoslav Ivanišević, profesor vinogradarstva na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, Marija Bojović, osnivač projekta „Vikend škola vina“, Jadranka Beljan-Balaban, menadžer festivala vina Interfest i projekta Ukusi Vojvodine, a moderator je Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga u Privrednoj komori Vojvodine
Na temu „Vinarije i njihova uloga u vinskom turizmu“ soja iskustva izneće: Dušan Vranić, vinarija Šapat, Mirko Niškanović, vinarija Deurić, Sofija Stefanovski, vinarija Drašković, Dragana Vasiljević, vinarija Zvonko Bogdan, uz moderatoriranje Vuk Vuletić, menadžera i glavnog somelijera u restoranu „Pinot“ u Beogradu
            Uslediće obilazak vinarije Šapat i vinograda, Keltskog sela i Krčedinske ade, a ako
ukoliko  vremenski uslovi dozvole i Vožnja balonom, projekat Srpska Kapadokija koji je sa uspehom pokrenula Turistička organizacija opštine Inđija.

Radmila Simeunović
Turistički Samit Vojvodine


 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com