Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Restoran Sokače Nju Vej - vrh gastronomske ponude Novog Sada

Restoran Sokače Nju Vej - vrh gastronomske ponude Novog Sada

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Restoran „Sokače Nju Vej“ dobitnik je najvišeg priznanja za kvalitet usluga Privredne komore Vojvodine „Kapija uspeha” u kategoriji restorana, za doprinos razvoju gastro turizma. Nagrada „Kapija uspeha“ dodeljena je za značajan doprinos podizanju nivoa kvaliteta turističke ponude Vojvodine u kategoriji restorana sa tradicionalnom i autentičnom gastronomskom ponudom.

            Restoran „Sokače NJu Vej“ lociran je u centru Novog Sada te osvaja brojne goste svojim šarmom, ambijentom i autentičnim jelima. U vlasništvu je porodice Nikolić koja se već pet generacija bavi ugostiteljskim poslom i sprema tradicionalna jela srpske kuhinje po porodičnim receptima. Iako je tokom godina menjao lokacije i razvijao koncept poslovanja, tradicija koja se poštuje i nadograđuje sa mnogo ljubavi i umeća, uz uvek predusretljivo i ljubazno osoblje, i proizvodima nastalim u domaćoj zanatskoj proizvodnji ,ostali su prepoznatljiv simbol ovog restorana. Ambijent kafane nije originalan i nesvakidašnji samo zbog mnoštva antikviteta, suvenira, stilskog nameštaja, istorijske građe i „umerenog kiča“, već i po tome što je dizajn isključivo delo porodice.
            Raznolika ponuda jela sa akcentom na tradicionalnoj vojvođanskoj kuhinji uz autentični ambijent i lokalnu muziku vojvođanske ravnice u skladu je sa očekivanjima
i najzahtevnijih gostiju. Restoran sadrži prelepu letnju baštu u kojoj kada procveta puzavica, koja oslikava kosu žene sa murala, a deci je posebna atrakcija restaurirani moskvič,
autić-igračka koji je bio atrakcija pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.
            Restoran ima dve sale ukupnog kapaciteta do 150 mesta. Jedan deo restorana je tradicionalan, bogat istorijskim detaljima u kom se pušta kafanska muzika koja se po kafanama u Srbiji slušala u periodu između dva svetska rata. Dok u drugoj sali sa zida pozdravlja Odri Hepbern osvetljena kristalnim lusterom dok se u pozadini čuju elektro-sving i žez.
            Iako nerado pričaju o učešću u humanitarnom radu, u toku pandemije korona virusa,
restoran „Sokače Nju Vej“ je samostalno pokrenuo akciju dostave besplatnih obroka,
kako bi pomogli najstarijim sugrađanima koji ne smeju da napuštaju svoje domove.
Doslednosti u vrhunskom kvalitetu namirnica i vina kao i odnos prema gostima
pozicionirale su ovaj restoran u sam vrh gastronomske ponude Novog Sada.

 

Borislava Prstojević
viši samostalni stručni saradnik Udruženja usluga PKV

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com