Sat03302024

Poslednja izmena:11:19:41 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Otvoren II Samit turističkih radnika Vojvodine

Otvoren II Samit turističkih radnika Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Samit turističkih radnika Vojvodine 2023., osnovan sa ciljem okupljanja  turističkih poslenika Vojvodine, Srbije i regiona, nakon Novog Sada, ove godine preselio se u Inđiju, koja je realizacijom originalnih ideja turističke ponude zavredela mesto organizatora ovako značajnog skupa.

            Ovogodišnji II Turistički samit Vojvodine, na svečanosti održanoj 08. juna u prepunoj sali Kulturnog centra Inđija, otvorili su Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija i Nemanja Dimić, osnivač i direktor agencije „Bit Events".
            - Uvezivanje turističkih radnika i institucija radi razmene informacija i iskustava, predstavljanje turističkih potencijala opštine u kojoj se Samit održava, bila je ideja vodilja osnivača ovakvog događaja - istakao je Nemanja Dimić, njegov inicijator i kreator. Inicijalna ideja je bila da Samit postane tradicionalan događaj koji će se svake godine održavati u drugoj opštini, kako bi svi koji to žele dobili priliku da budu domaćini najvažnijem događaju koji se bavi turizmom u Vojvodini.
            Međutim, premisa je da to mesto treba zaslužiti, a ne samo želeti. Zato je II Samit turističkih radnika Vojvodine, ne slučajno, održan u Inđija.
            - Opština Inđija je skrenula pažnji na sebe brojnim turističkim proizvodima, pre svega Keltskim selom i projektom „Srpska Kapadokija“ na Krčedinskoj adi. Jedan od ciljeva Turističkog samita je međusobno umeržavanje  i saradnja turističkih poslenika, koji svojim iskustvom, znanjem razmenjuju informacije i upućuju jedni na druge - rekao je između ostalog gospodin Dimić.
            Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija je u svom obraćanju potvrdio da je realizovanim projektima ova opština svrstana u sam vrh turističkih destinacija Pokrajine, ali i šire, kvalifikujući je za domaćina ovako važnog skupa.
            - Turizam u Inđiji je nastavio da niže vrhunske rezultate u opštini bogate ponude i daleko većih potencijala. Uspeli smo da se izdignemo i na najbolji mogući način realizujemo ideje iza kojih stoji volja i rešenost da sprovedemo ono što smo zamislili. Dva kapitalna projekta u oblasti turizma su završena i nastavljaju svoj turistički život na radost i zadovoljstvo turista - izjavio je gospodin Gak, podsetivši na završetak Keltskog sela, ozbiljne turističke destinacija, ne samo AP Vojvodine već i Srbije, i drugi, nedavno otvoren - Srpske Kapadokije, žilvernovskog izazova na Krčedinskoj adi.
            Podsetio je da je urađeno još mnogo toga, ali bez ozbiljnih rezultata u privredi, i budžeta Inđije, duplo većeg nego 2016. kada je stupo na dužnost, to ne bi bilo moguće.
Takođe i da je poslednjih godina nekoliko stranaca odlučilo da nastavi život u Inđiji, mestu kvalitetne turističke i vinske ponude, jednoj od najboljih na teritoriji Srema i Vojvodine, i sa izgrađenom infrastrukturom, ovaj prostor nazvan Srpskom Toskanom.
            - Uz Srpsku Kapadokiju i Srpsku Toskanu dogovorićemo se šta će nam biti sledeća odredinica kada je u pitanju turizam. Možemo mnogo toga da uradimo, unapredimo ali poslednje tri godine napravili smo značajan iskorak koji nas svrstava u top tri destinacije Srbije. Turistički cvet, najznačajnije priznanje u oblasti domaćeg turizma, koje Turistička organizacija Srbije tradicionalno dodeljuje pojedincima i pravnim licima za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, izamakao nam je prošle godine, ali ove godine neće. Turistički cvet je plodno tlo u bilo kojoj sferi života i rada. Sa direktorom Milanom Bogojevićem imamo još mnogo ideja da realizujemo i ako budemo radili kao do sada - nema kraja - zaključio je Vladimir Gak.
            Turistički samit u Inđiji ima punu podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević, podsetio je da su Pokrajinska vlada i resorni Sekretarijat u kontinuitetu u prethodne tri godine, uložili preko 50 miliona evra u razvoj turističke infrastrukture, što je, između ostalog, razlog zašto se danas govori o dobrim rezultatima u ovoj privrednoj grani.
            - Današnji samit oslikava zajedništvo koje smo imali u vreme korone. I danas smo na istom zadatku, da razgovaramo, da razmenimo mišljenja i da se dogovorimo kako dalje. Vidimo da u celom regionu imamo iste probleme, odliv radne snage, ulaganje u ljude, a u ova dva dana koliko traje samit možemo da razgovaramo koji su to predlozi, ideje i rešenja za izazove koji nas očekuju. Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je pripremio i 10 miliona dinara za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju u oblasti turizma i ugostiteljstva u ovoj godini, a hoćemo i da saznamo i od akademske zajednice koje su to novine u ovoj oblasti  - rekao je Ivanišević, konstatujući da Inđija postaje i turistički centar, prepoznatljiv kako u našoj zemlji, tako i u regionu.
            Prvog dana samita održani su paneli: „Turizam kao instrument javne diplomatije“; „Proaktivnost, strategija i strast kao pokretači u turizmu“, Business Tourism Success for Vojvodina koji je elaborirao Rob Davidson, Managing Director of Mice Knowledge; te „Perspektiva razvoja kongresnog turizma Vojvodine“.
            Program Turističkog samita nastavlja se posetom vinarijama i vinskim kućama drugog dana, a u cilju njihove promocije i promocije vinskog turizma Vojvodine i Srbije.

Više fotografija na: https://www.facebook.com/topserbia

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com