Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Nemanji Dimiću priznanje PKV za afirmaciju turizma u Vojvodini

Nemanji Dimiću priznanje PKV za afirmaciju turizma u Vojvodini

  • PDF

            Privredna komora Vojvodine dodelila je priznanje Nemanji Dimiću za doprinos unapređenju i afirmaciji turizma na teritoriji AP Vojvodine kroz inovativni  projekat u oblasti turizma - Turistički Samit Vojvodine. Ova jedinstvena turistička manifestacija kreirana je sa idejom umrežavanja privatnog i javnog sektora na teritoriji Vojvodine u cilju unapređenja i promocije turističkih potencijala na teritoriji AP Vojvodine.

            Na prvom Turističkom Samitu Vojvodine održanom 2022. godine, razmatrane su teme razvoja odgovornog turizma i pokrenuti dijalozi o potencijalima, izazovima na putu ka realizaciji ostvarivanja interdestinacijske ali i međusektorske saradnje u formiranju, promociji turističke ponude Vojvodine, kao i primeri dobre prakse iz regiona kojima se podstiče saradnja i dalji napredak u promotivnim aktivnostima turizma. Turistički Samit Vojvodine okupio je 200 učesnika među kojima su turističke agencije, turističke organizacije, hotelijeri, restorateri, razvojne agencije, kulturne institucije i mediji, sa ciljem usavršavanja zaposlenih u turističkoj industriji čitave Vojvodine.
            Drugi po redu Turistički samit Vojvodine u sličnom formatu i sa približno istim brojem učesnika i posetilaca, održan je 08. i 09. juna 2023. godine, prvog dana u prepunoj sali Kulturnog centra Inđija, a drugog u Vinariji „Atelje vina Šapat“ u Novom Slankamenu.
            - Uvezivanje turističkih radnika i institucija radi razmene informacija i iskustava, predstavljanje turističkih potencijala opštine u kojoj se Samit održava, bila je ideja vodilja osnivača ovakvog događaja - istakao je Nemanja Dimić, njegov inicijator i kreator. Inicijalna ideja je bila da Samit postane tradicionalan događaj koji će se svake godine održavati u drugoj opštini, kako bi svi koji to žele dobili priliku da budu domaćini najvažnijem događaju koji se bavi turizmom u Vojvodini. Međutim, premisa je da to mesto treba zaslužiti, a ne samo želeti. Zato je II Samit turističkih radnika Vojvodine, ne slučajno, održan u Inđiji. Opština Inđija je skrenula pažnji na sebe brojnim turističkim proizvodima, pre svega Keltskim selom i projektom „Srpska Kapadokija“ na Krčedinskoj adi. I ovoga puta pokazala se kao dobar domaćin i uspešan organizator manifestacije.
            Prvog dana samita održani su paneli: „Turizam kao instrument javne diplomatije“; „Proaktivnost, strategija i strast kao pokretači u turizmu“, Business Tourism Success for Vojvodina koji je elaborirao Rob Davidson, Managing Director of Mice Knowledge; te „Perspektiva razvoja kongresnog turizma Vojvodine“.
            Drugog dana u u Vinariji „Atelje vina Šapat“ upriličene su dve radionice sa vinskom konotacijom, prva pod nazivom „Vinarije i njena uloga u vinskom turizmu“ a druga na temu „Vinski turizam kao nova paradigma: razvoj i perspektive“.

Borislava Prstojević,
viši samostalni stručni saradnik
Privredna komora Vojvodine

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com