Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turističke atrakcije, pokretač promena i poziv na putovanje

Turističke atrakcije, pokretač promena i poziv na putovanje

  • PDF

            Prvi dan juna 2023. godine u turističkoj ponudi Srbije biće zabeležen velikim slovima, zahvaljujući projektu - Baloni na Krčedinskoj adi, koja je zahvaljujući jedinstvenoj zamisli Turistićke organiazcije opštine Inđija, i ostvarena.

            Milan Bogojević, prvi čovek TOO Inđije, inicijator i sprovodilac novih ideja na turističkom tržištu Vojvodine i Srbije, ne žaleći svog, ni truda svojih saradnika, čeka punu valorizaciju svega uloženog u ovaj projekat. Na putu stoji još samo jedan uslov - stabilizcija vremena.
            Ovo nije projekat već poduhvat, iza kojeg se nalazi mogućnost vezanog leta balonima u dozvoljenom, za ljudsko prisustvo i kraći boravak, zaštićenom području prirode SRP „Koviljsko-petrovaradinski rit“, najvećeg ostrva na toku Dunava kroz našu zemlju.
            Kada govorimo o krucijalnimm turisitčkim investicijama, možda je najoriginalnija Let balonima Krčedinskom adom. Zbog same ideje, viđene u turskoj Kapadokiji, prilagođene mikrouslovima jedne sasvim posebne prirodne celine kakva je Krčedinska ada, od prvog do poslednjeg minuta avantura leta balonima je sasvim drugačija od bilo kojeg ranijeg iskustva.  I kada je reč o logistici, intenzivnoj i prezahtevnoj za organizatora, više nego interesantnoj za svakoga ko iz Beške - čamcem ili nekim drugim plovilom napušta desnu obalu reke prelazeći kraj Starog Slankamena, da bi došao do ostrva na kojem će sigurno videti, i družiti se sa nekim od oko 3.000 životinja koje se slobodno kreću adom, učestvovati u podizanju balona, potom, sa visine od 70 metara doživeti iskustvo samog leta i veličanstvenost pogleda na, sa te visine sagledljiv prostor.
            Prenos skelama džipova i opreme potrebne za ovaj čin, podizanje hangara za smeštaj balona, prevoz turista, obezbeđivanje improvizovanog objekta, samo takvog dozvoljenog u zaštićenom području, gde turisti mogu potražiti osveženje itd., sav taj trud mogu da umanje vremenske (ne)prilike dovodeći u pitanje sve napore da se let i desi. Kao i na samom otvaranju, na koje je bilo poznvano 150 novinara i preko 80 akreditovanih novinskih kuća, gde je na pola puta preko Dunava, krenulo neviđeno nevreme, a potencijalni učesnici prvog leta bili prinuđeni da se vrate.
            Potpis Milana Bogojevića stoji i ispod Keltskog sela, koji je posle godina tavorenja, zaživeo i postao atraktivan za mlađu populaciju, i ne samo nju, edukativan i izvrstan u sveukupnoj turističkoj ponudi Srbije, već nakon samo dve godine rada i samoodrživ, sa tendencijom da se svake godine širi nudeći nove sadržaje.
            Sledeći investicioni projekat TOO Inđija je plutajuće šetalište - drvene plarforme iznad vode, u sklopu idejnog rešenja uređenja priobalja u Starom Slankamenu sa turističko-rekreativnim sadržajima, radi postizanja funkcionalnije povezanosti naselja sa priobaljem, dužine 620 metara, na potezu između marine ,,Mika Alas” i specijalne bolnice ,,Dr Borivoje Gnjatić”.
            Suvišno je naglasiti da je ovo još jedan pionirski poduhvat TOO Inđija.
            - Nije lako, ali je lepo - odgovara direktor, koji razvoj turističke ponude vidi kroz atraktivno iskorišćenje prirodnih potencijala, stvarajući model privlačne turističke ponude i nove percepcije onoga što turizam zapravo jeste - doživeti nešto novo i neočekivano.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com