Tue07162024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Dobrodošli biciklisti na CIKLOBAČ 2023

Dobrodošli biciklisti na CIKLOBAČ 2023

  • PDF

            Turistička organizacija opštine Bač u nedelju 25. 06. 2023. godine organizuje devetu po redu manifestaciju “CIKLOBAČ”. Start je u 10:00 časova na Tvrđavi. Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da nam se pridružite u rekreativnoj vožnji, a ukoliko ste u mogućnosti i u promociji naše manifestacije na završetku kraće rute-jezero Provala, kako bismo zajednički ukazali na značaj i popularizaciju ovog sporta te zdravog načina života, ali i promociju cikloturizma.

            RUTA: BAČKA TVRĐAVA- MALI BAČ- VAJSKA- JEZERO PROVALA- 15 km
            RUTA ZA UPORNE: BAČKA TVRĐAVA- MALI BAČ- VAJSKA- JEZERO PROVALA- BOĐANI- BENTOM DO BAČKOG NOVOG SELA- 40 km
            Navedena ruta obuhvata najatraktivnije lokacije u opštini Bač - srednjevekovnu tvrđavu, gde je predviđen start, vožnju podgrađem, preko pešačkog mosta, pored ostataka turskog kupatila i Franjevačkog samostana, zatim naseljenim mestima Mali Bač i Vajska do jezera Provala- najvećeg kupališta u opštini sa uređenom peščanom plažom, gde je ujedno predviđeno zaustavljanje uz odmor i osveženje, kao i dodeljivanje pehara u nekoliko kategorija.
            Nakon toga za upornije bicikliste, ruta se nastavlja kroz naselje Bođani- pored pravoslavnog manastira odakle se nasipom uz Dunav vozi do Bačkog Novog Sela u ukupnoj dužini od 40 km. Po stizanju na cilj, za sve učesnike je predviđen ručak i druženje.

Darko Vojnović
Direktor Turističke organizacije opštine Bač

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com