Sat02242024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO KITE d.o.o. u najboljem svetlu

KITE d.o.o. u najboljem svetlu

  • PDF

            Kompanija KITE d.o.o. nastojala je da se prikaže u “najboljem svetlu” na jubilarnom  90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu (MPS). Ovoga puta nastupila na najvećoj površini do sada, prikazala najveći broj eksponata i angažovala najveći broj svojih predstavnika. Po prvi put u  Srbiji su prikazana čak dva modela John Deere teških traktora: 8RX410 i 9RX590  - model iz najveće serije traktora koju je John Deere ikad konstruisao.  Od 20. do 26. maja, na otvorenom sajamskom prostoru 1a7 i 1a8 , posetioce su svakodnevno čekale mašine i oruđa renomiranih svetskih i evropskih proizvođača iz prodajnog programa kompanije KITE d.o.o.

            U okviru ponude traktora najpopularnijeg proizvođača poljoprivredne mehanizacije na svetu, kompanije John Deere, na izložbenom prostoru kompanije KITE d.o.o. su bili istaknuti modeli traktora serija 5D, 6M, 6R, 8R, 8RT (sa dve gusenice), 8RX (sa 4 gusenice), 9RX (zglobni traktor sa 4 gusenice) raspona snage od 45 KS  do 650 KS, John Deere univerzalni  žitni kombajni i sa aksijalnim ( S serija) i sa tangencialnim sistemom izvršaja (serija W i serija T), prskalice, prese za baliranje sa varijabilnom i fiksnom komorom, John Deere mašine za održavanje travnatih površina iz popularnog TURF programa, a naravno sa akcentom na ponudu najsavremenijih tehnoloških rešenja i na koncept precizne poljoprivrede jer je današnju poljoprivredu teško zamisliti bez korišćenja sofisticirane tehnologije, uređaja i sistema koji omogućavaju poljoprivrednicima profitabilnije, efikasnije, sigurnije i ekološki prihvatljivije poslovanje.
            Prikazane su i mašine  čuvene kompanije JCB - pionira u oblasti proizvodnje teleskopskih manipulatora, šumski zglobni traktor slovačkog proizvođača LKT, kao i priključne mašine i oruđa lidera kvaliteta svetskog tržišta,eminentnih proizvođača kao što su:  KUHN, ALPEGO, SIPTEC, JOSKIN, IRRIMEC, DEGENHART, GERINGOFF, SIP, TREFFLER, FURRIER...
            Sektor “Agronomija“ kompanije KITE d.o.o. je pripremio ponude semena, mineralnih hraniva, sredstava za zaštitu bilja, kao i susrete sa partnerima u oblasti trgovine merkantilnim robama.
            Najveće interesovanje među posetiocima je svakako bilo za traktore, najpopularnijeg proizvođača poljoprivredne mehnizacije na svetu - kompanije John Deere.
            Svima dobro poznata i dokazana reputacija je naprosto mamila posetioce da zavire u svaki kutak čak 19 izloženih modela John Deere traktora, a naročito je pažnju i poglede privlačio  impresivni  teški traktor, John Deere 9RX590, čija pojava od 27 tona je dominirala prostorom ispred glavnog ulaza u Master centar Novosadskog sajma.
            Za posetioce željnih saznanja u vezi sa novim tehnologijama organizovan je kutak sa simulacijom rada mašina u preciznoj poljoprivrednoj proizvodnji, a imali priliku i da 23. maja 2023. prisustvuju prezentaciji, u sali Kongresnog centra, tokom koje su bile prikazane najnovije tehnologije koje kompanija KITE d.o.o. razvija i primenjuje na parcelama svojih klijenata širom Srbije, a koje omogućavaju ekološki i ekonomski održivu poljoprivrednu proizvodnju. U toku same prezentacije interaktivno su bile kreirane varijabilna mapa za herbicidni tretman korova, varijabilna mapa za đubrenje i setvu, kao i telematski sistem komunikacije i direktnog slanja VRA mapa na traktor koji se nalazio na njivi.
            Kompanija KITE d.o.o. pruža svoj maksimum da se donesu zaključci, na koje načine se može izvršiti optimizacija agronomskih inputa, energije, vremena i podići proizvodnja na viši tehnološki i agronomski nivo.Smisao svega je pretvaranje podataka dobijenih sa terena u agronomske informacije koje će pomoći donošenju ispravne odluke, koja će gazdinstvu doneti profit i omogućiti željeni rast.
            Kao tržišni lider u prodaji zapadnih traktora 5 godina za redom, kompanija KITE d.o.o.  teži da se od ponuđača samo mehanizacije, traktora, kombajna i priključnih mašina, repozicionira u ponuđača tehnologije i nudi zaokruženo rešenje na obostrano zadovoljstvo  korisnika mašina i usluga i kompanije KITE d.o.o.Tokom 90. MPS ugovorene su prodaje 17 John Deere traktora, 2 John Deere kombajna, preko 20 priključnih mašina i 3 telehendlera.
            Posetioci su ti koji daju čitav smisao postojanju i ove sajamske priredbe i našem poslovanju. Iz zahvalnosti prema njima kompanija KITE d.o.o. je i ovog puta bila darodavac u Poklon-igri sajma, te je traktor John Deere 5045D otišao u ruke  srećnog posetioca MPS.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com