Fri03012024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Fruškogorska vinska šetnja Walk & Wine 2023

Fruškogorska vinska šetnja Walk & Wine 2023

  • PDF

            U godini jubileja, odnosno godini kada Turistička organizacija Vojvodine obeležava 20 godina postojanja i rada, očekuje nas događaj pod nazivom „Fruškogorska vinska šetnja Walk & Wine 2023“. Događaj će se realizovati 27. avgusta na Fruškoj gori, na teritoriji opštine Irig, uz podršku Ministarstva turizma i omladine i Pokrajinske vlade, a u saradnji sa opštinom Irig i Udruženjem proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla Srem - Fruška gora. Navedeni događaj će objediniti vinski turizam i aktivni odmor, a sve u cilju unapređenja turističke ponude Fruške gore.

            Za startnu poziciju Fruškogorske vinske šetnje Walk & Wine predviđen je Ribarski trg u Irigu, dok će staza obuhvatiti rutu u dužini od 7 kilometara, sa završetkom na Ribarskom trgu. Ovo će biti prilika da uživate u živopisnim pejsažima Fruške gore, degustirate najkvalitetnija vina sa ovih prostora i okusite autentične vojvođanske specijalitete. Učesnici će imati mogućnost da od iskusnih vinara dobiju informacije o autohtonim sortama grožđa, tehnologiji proizvodnje vina uživajući pritom u različitim vrstama vina sa prostora Fruške gore.
            Tradicija vinogradarstva na Fruškog gori datira još iz III veka, kada je rimski car Marko Aurelije Prob zasadio prve čokote vinove loze na ovoj planini. Vina sa ovih prostora, već uveliko se nalaze na vinskim kartama prestižnih evropskih restorana.
            Ukoliko ste ljubitelj, prirode, aktivnog odmora i želite da uživate u slikovitim predelima Fruške gore, prvog nacionalnog parka u Srbiji i pritom degustirate vrhunska vina sa ovih prostora, nemojte propustiti Fruškorsku vinsku šetnju Walk & Wine 2023.


 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com