Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE ZZ Zrenjanin pustila u rad podno skladište

ZZ Zrenjanin pustila u rad podno skladište

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 8
  • Sledeća

            Veliki je događaj kada se nešto dugo planira, i treba, a ne može. I na kraju može. Upravo to se desilo 30. juna 2023. godine kada je ZZ „Zrenjanin", uz prisustvo Jelene Nestorov Bizonj, predsednice ZS Vojvodine, brojnih zvanica, direktora zadruga iz okruženja, kooperanata, medija, obeležila otvaranje i puštanje u rad podnog skladišta.

            Darko Gavrilović, direktor ZZ „Zrenjanin“ u emotivnom obraćanju dao je kratak osvrt kada je pre tri godine došao na čelo ZZ, i jedan od strateških ciljeva, predstavljen srednjoročnim planom, bio formiranje sopstvenog skladišnog kapaciteta, što je predstavljalo osnov opstanka ovog tipa zadruge i mogućnost za njen razvoj.
            Obraćajući se prisutnima, naglasio je značaj investicije za zadrugu koja se bavi kooperacijom na više od 1.500 ha površine, zahvaljujući kojoj će zadrugari i kooperanti imati sigurno mesto za skladištenje svojih proizvoda. Takođe je izrazio zahvalnost Ministarstvu za brigu o selu, preko čijeg Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za zadruge je ostvaren značajni deo sredstava, kao i Zadružnom savezu Vojvodine (ZSV) na sveukupnoj podršci.
            Mr Jelena Nestorov Bizonj istakla je važnost ovakvih investicija za zadruge, na osnovu kojih će zadrugari moći da raspolažu svojim proizvodima i prodaju ih onda kada je to za njih najpogodnije po pitanju cene i drugih uslova, čime će doprineti daljem rastu i razvoju zadruge.
            - Ovo skladište će sigurno već ove sezone biti maksimalno iskorišćeno. Citirala bih  Nikolu Božovića, novinara Dopisništva Radio televizije Srbije iz Zrenjanina, koji je rekao da „u Zrenjaninu nije bilo zadružnih investicije bar četiri decenije“, što daje još veći značaj njihovom početku. Sigurna sam da je ovaj događaj, uz entuzijazam zadrugara ZZ „Zrenjanin“ i odličan preduzetnički duh direktora, samo jedan početak i da će ova zadruga nastaviti da unapređuje svoje kapacitete, na korist celog grada. Ukazala bih i na prisustustvo brojnih direktora zadruga iz okruženja koji su došli da podrže ovaj događaj, jer nam je preko potrebna međuzadružna saradnja, što veća međusobna komunikacija i zastupanje zajedničkih zadružnih interesa u cilju združenog nastupa na tržištu, jer je to što zadrugare u budućnosti očekuje. Koliko god se to sa ovog gledišta čini nemogućim, ZZ „Zrenjanin“ je ovim korakom iskoračila u poziciju da na tržištu može da štiti svoje interese. Čestitam vam na ovoj investiciji i želim vam još puno drugih u budućnosti - izjavila je predsednica.
            Slavko Vukov, član UO ZZ „Zrenjanin“, nije skrivao radost zbog novog podnog skladišta:
            - Srećan sam danas, da kao deo ove zadruge od njenog reosnivanja 1990-te godine, što nismo prestali da verujemo da ova zadruga može da opstane i da ima budućnost. Lično sam ovaj san sanjao više od 20 godina, smatrao neophodnim da zadruga dođe do svog smeštajnog kapaciteta, pre svega prijemnog mesta, jedan od koraka do opstanka. Ova investicija je došla u 12:05, ali da smo mogli ranije, nismo. I moram da izrazim veliku zahvalnost Darku Gavriloviću, direktoru, jer mimo svih naših želja, razmišljanja i nadanja, mi u menadžemtnu do njega nismo imali ljude odvažne i spremne da uđu u realizaciju ovog projekta. On jeste i na tome sam mu zahvalan. Mislim da će ova investicija značiti za sve one koji će nastaviti da ova naša banatska polja žive.
            U programu je učestvovao i glumac Milenko Pavlov, koji je brojnim prisutnim zvaicama govorio stihove Miroslava Antića i Ljubivoja Ršumovića.
Svojim mladalačkim nastupom, događaj su začinili članovi zrenjaninskog Kulturno-umetničkog društva Đerđef igrama iz Levača, Crne Trave i Bosilegradskog krajišta

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com