Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Zrenjaninsko Leto 2023 nikada dinamičnije

Zrenjaninsko Leto 2023 nikada dinamičnije

  • PDF

            Da dobar provod tokom dugih, vrelih letnjih dana zavisi od sadržaja, a ne da li se nalazi na moru ili planini, primer je grad Zrenjanin okružen vodenim tokovima reka Begej, Tise, Tamiš, Dunava i kanalskom mrežom DTD. Zato je ovogodišnji poziv Turističke organizacije grada Zrenjanina - BOGATO, ZANIMLJIVO I ZA SVAKOGA, Zrenjanincima i njihovim gostima, da LETO 2023. provedu upravo u gradu i njegovoj okolini - više nego primamljiv. Zahvaljujući brojnim sadržajima, kulturnih, sportskih, zabavnih i koncertnih na različitim lokacijama, nemoguća je svaka pomisao na dosadu i odsustvo adrenalinskog doživljaja.

            Sanja Petrović, direktor TOG Zrenjanina, predvodeći tim turističkih poslenika, i svih uključenih u organizaciju ZRENJANINSKOG LETA 2023. navodi pokušaj, a na osnovu dugogodišnjeg iskustva sigurna da je reč o uspelom, da se osmisli program prilagođen  različitim interesovanjima, potrebama i uzrastu, uz konstataciju: Niko neće pogrešiti ako tokom leta poseti Zrenjanin.
            Leto u Gradskoj bašti i manifestacija Banatska bajka osmišljena je da se svako veče, u najlepšem kutku grada, publika provede prijatne trenutke privučena vinskom, pivskom, dramskom temom, bioskopom na otvorenom, prisustvuje multimedijalnim večerima, takođe i programima za najmlađe, a petkom i subotom koncertima za nešto stariju publiku, gde će moći i zaplesati.
            Već 08. jula počinje Korzo-fest (07. do 29. jula), u pešačkoj zoni strogog gradskog jezgra, koji jedanaestu godinu evocira uspomene starijih, podstiče pozitivna osećanja mlađih, na dane od pre pola veka, gde su se u večernjim časovima okupljali, upoznavali, dogovarali, zaljubljivali mladi Zrenjaninci. U skladu sa povišenim interesovanjima i snažnijim doživljajem, produktima novog doba, svakog petka i subote TOG Zrenjanin organizuje koncerte i druge sadržaje, od dečjeg programa, kreativnih radionica, maskenbala, žurki za decu, predstava za decu, do koncerata grupe Legende, Dejana Cukića, Zane....
            Zrenjanin je grad, vlasnik jednog od najlepših kupališta u Vojvodini - PESKARE. Svakog vikenda jula, uz obogaćene sadržaje, organizovani su programi za celu porodicu: subotom sportsko-rekareativne aktivnosti i zabavni sadržaji, igre bez granica, festival Obojenih emocija, turnir u odbojci na pesku, kreativne radionice za decu, pravljenje figugra od peska i sl. uz animatore, DJ žurke za najmlađe. Nedeljne aktivnosti su zamišljene kao edukativne i sprovodiće se u saradnji sa Muzejom grada i Gradskom bibliotekom: radionice za male arheologe, „čitanjac“, na temu bezbednog ponašanja na kupanju, u vodi, radionice joge, realnog aikido-a...
            Pripreme za najveću gradsku manifestaciju - Dani piva (08-13. avgusta), su u završnoj fazi, a posetioce očekuju dešavanja na preko 20 lokacija: nastup filharmonije, uglednih umetnika na dve festivalske bine, raznovrsni sportski, gastronomski programi, neizostavni dečji, među kojima i Međunarodni festival folklora „Lala".
            - Manifestacija postaje sve veća, sadržaji kvalitetniji, oni koji su se pokazali dobrim biće nastavljeni, predloženi neki novi. U Tiršovoj ulici će ponovo biti postavljeno Banatsko sokače, sa ciljem afirmacije tradicije ovih prostora u kulturnom i gastronomskom nasleđu - izdvojila je iz obilja svega Sanja Petrović, potkrepljujući dokazima zašto su Dani piva jedna od top 5 manifestacija u Srbiji, i po poseti, i po sadržaju.
            Osim Peskare, vredno je pomena mirnije i hladovitije izletište/kupalište na Tisi „Žabaljski most“, sa prijatnim ugostiteljskim objektima, i „Babatovo“ kod Elemira, koje pruža mogućnost bavljenja sportskim i rekreativnim aktivnostima, i predah u istoimenom restoranu, jednom od uglednih, koje treba posetiti uz restoran „Trofej u Etno selu Tiganjica, Salaš „Kod stare dunje“, Salaš „Lujza“ u Belom Blatu, označenom kao posebnim mestom jedinstvene ponude.
            I ostala naseljena mesta u opštini Zrenjanin imaju svoju specifičnost i manifestaciju poput Dana Kleka, Slave u Ečki... jer su žitelji tih mesta shvatili da je turizam mogućnost za boljitak celog sela. Zato se sve više ulaže u sadržaje koje će privući veći broj gostiju, a TOG Zrenjanina pomaže i logistički i savetodavno podržava svaku opravdanu inicijativu, zajednički radeći na što lepšoj slici koja se iz Zrenjanina šalje u svet. Tokom leta Narodni muzej, Muzej piva, Savremena galerija, Muzej pivskih čaša..., imaće produženo radno vreme do 22:00, kako bi svim posetiocima bila pružena mogućnost da što bolje upoznaju Grad Zrenjanin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com