Fri05242024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Dve decenije Turističke organizacije Vojvodine

Dve decenije Turističke organizacije Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Ova, 2023. godina prolazi u znaku obeležavanja dve decenije od osnivanja Turističke organizacije Vojvodine (TOV), iako će svečanost tim povodom, zajedno sa Garancijskim fondom, biti organizovana u oktobru, na kojoj će se sumirati sve što je do sada urađeno.

            Od početka novog milenijuma, turizam Vojvodine prešao je razvojni put od turističke destinacije u nagoveštaju, do destinacije sa raznovrsnom ponudom, atrakcijama i jedinstvenim iskustvom.
            - Još uvek postoje manje afirmisani delovi, ne u smislu manje dobre promocije, jer 38 lokalnih turističkih organizacija dobro i čestito rade svoj posao, u skladu sa mogućnostima, već nedostatka smeštajnih kapaciteta, na čemu ćemo intenzivno raditi. U godini jubileja, nastavićemo rad na razvoju ruralnih domaćinstava, započet 2016., kao i finansijske analize vinarija, salaša, čardi, i drugih autentičnih objekata, u sklopu „Priručnika za ruralni turizam“, namenjen onima koji započinju svoj biznis u seoskom ili ruralnom turizmu, i onima koji žele da unaprede svoje poslovanje, ugoste turiste na imanju i na taj način promovišu bogato nasleđe Vojvodine - istakla je dr Nataša Pavlović, direktor TO Vojvodine, dodavši da je TOV 2017., publici ponudio insertere - programe turističkih putovanja po Vojvodini u aranžmanu receptivnih turističkih agencija. Nastupi TOV na dalekim tržištima, posebno Kine i UAE (Dubai), potvrdili su njihovu vitalnost i dolazak turista iz ovih zemalja.
            Jedna od najuspešniih promocije Vojvodine minulih godina, bila je manifestacija „Dani Vojvodine“, koja je nastupima na sajmovima, u zemlji i regionu i na dalekim tržištima, pokazala da su turisti zainteresovani da upoznaju ovaj kraj, tradiciju, manifestacije. EXIT, naš najveći festival, pokazao je da su nakon nemačkih i turista iz Skandinavije, turisti iz regiona najbrojniji i najzainteresovaniji za dolazak u Vojvodinu..
            - Što smo stariji to smo bolji, kao i vino, koje promovišemo Fruškogorskom vinskom šetnjom „Walk&Wine 2023“koju smo najavili prošle, a koju ćemo organizovati 27. avgusta u Irigu ove godine, dužine sedam kilometara i obilazak nekoliko vinarija, trebala bi da otvori vrata drugim vinskim rejonima i organizaciji „šetnji“ po fruškogorskom modelu. Prvo na listi je Vršačko vinogorje, drugačije i isto toliko izazovno - objašnjava dr Pavlović.
            TO Vojvodine je i suorganizator sportsko-rekreativne manifestacije Tour de Fruška namenjene ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta uopšte, koja se najavljuje u septembru.
            TOV je sa 7 realizovanih i implementiranih projekata prekogranične saradnje vodeća TO u Srbiji, jedini Lead Partner na projektu unapređenja promotivnih i brojnih drugih aktivnosti. U toku je projekat podele grantova od 3.000 evra za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća Zapadnobačkog okruga. Takođe i rad na projektima unapređenja opštine Irig i vinskog rejona i vinarija sa tog područja. Saradnja TO Vojvodine i Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „Srem - Fruška gora“, drugu godinu za redom upriličila je festival „Grašca“, kako bi se skrenula pažnja javnosti na ogromne potencijale ove, najrasprostranjenije sorte u našim vinogradima i duboko ukorenjene u vinarsku tradiciju Fruške gore.
            Jednim od najvećih uspeha TO Vojvodine, dr Nataša Pavlović smatra rad Infocentra TOV, mesta okupljanja turističkih radnika i privrednika, njihovih promocija, deljenja i širenja novih proizvoda u službi turističke privrede.
–Sve što radimo u skladu je sa savremenim konceptom makeringa koji podrazumeva relacije, interakcije i mreže, usmjerena poslovna strategija na ostvarivanje totalnog zadovoljstva klijenta kroz saradnju sa svim subjektima, preduzećima, TA, medijima, malim proizvođačima - brendom neke destinacije, čime smo uspeli da pokažemo šta sve Vojvodina ima da ponudi – zaključila je dr Nataša Pavlović, koja uspeh rada u oblasti turizma vidi u malobrojnom ali odabranom timu vrednih ljudi u turističkim organizacijama, koji dobro znaju svoj posao i rade ga sa srcem, što čini savremeni koncept rada, koji će u narednih 20, preobraziti turističku sliku Vojvodine. 

Antrfile: U sklopu obeležavanja jubileja, TOV je sa lokalnim TO, na instagram stranici vojvodina.travel, od 03. marta do kraja avgusta, za sve pratioce kreirao nagradnu igru, da se pratioci zabave i da, zahvaljujući, osmišljenim vikend boravcima – kao nagradu, saznaju mnogo više od onoga što su mogli i da zamisle o Vojvodini.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com