Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Čari Vojvodine - neodoljivi izleti koji će vas oduševiti

Čari Vojvodine - neodoljivi izleti koji će vas oduševiti

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Bez obzira na to koliko vremena i novca imate na raspolaganju, da li volite kulturu, prirodu, istoriju, dobru hranu ili adrenalinske sportove, kvalitetno vino i gastronomsko iskustvo, a pritom maštate o krstarenju, obilasku bajkovitih zamaka, tihih salaša, u ovom tekstu ćete pronaći inspiraciju i odgovor na pitanje zašto je ovoga leta baš Vojvodina prava destinacija za vas.

            Za sve koji su spremni za nezaboravna iskustva i upoznavanje sa najatraktivnijim destinacijama - Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa domaćim turističkim agencijama predstavlja predloge putovanja koje će vam poslužiti kao inspiracija za kvalitetan, ekonomičan i nezaboravan odmor na severu naše zemlje. Turistička organizacija Vojvodine izuzetno ceni rad domaćih turističkih agencija, kao i celokupne turističke privrede i ovo je jedna od aktivnosti, koja je organizovana sa idejom da se domaći turizam dodatno razvije i promoviše.
            Imajte u vidu da većinom svi izleti imaju već isplanirane datume polaska, kao i broj osoba koji mora biti ispunjen kako bi tura bila moguća. Na tom tragu, pažljivo pročitajte uslove u opisima programa, koje ćete naći na linkovima.
            U ponudi agencije Serbian Adventures (www.serbianadventures.com) nalaze se brojni inspirativni programi za obilazak atraktivnih destinacija u Vojvodini. Ukoliko želite da posetite Frušku goru i doživite avanturu, u ponudi su sledeće ture: Džip Safari po istočnim padinama Fruške gore - privatna tura; Džip tura po zapadnom delu Fruške gore - privatna tura; Avantura na Fruškoj gori i Dunavu - Off road vozilima i fun boatom. Za sve koji žele nešto drugačiji doživljaj Petrovaradinske tvrđave predlažemo turu pod nazivom Katakombe - Obilazak podzemlja tvrđave Petrovaradin. Ljubitelji aktivnog odmora i prirodnih atrakcija, sigurno će uživati u sledećoj turi: Aktivni odmor u Evropskom Amazonu: vodom, šumom i kaldrmom;.Za sve koji žele da se upoznaju sa starim zanatima, uživaju u vožnji zapregom, biciklima, čamcima, šetaju kroz slikovite pejzaže netaknute prirode pravi izbor će biti sledeće ture: UNESCO Rezervat Biosfere “Bačko Podunavlje" - Bački Monoštor; Bački Monoštor "Biser Gornjeg Podunavlja". Ukoliko ste gurman i želite da uživate u ukusima tradicionalne vojvođanske kuhinje, pravi izbor za vas biće tura pod nazivom Gozba u prirodi - malo kulinarsko putovanje kroz tradicionalnu vojvođansku kuhinju.
            Agencija Magelan Travel (www.magelan.rs) nudi mogućnost obilaska Novog Sada - Pešačka tura kroz Novi Sad i Petrovaradinsku tvrđavu - Pešačka tura Petrovaradinskom tvrđavom. Takođe postoji mogućnost organizovanja privatne ture za minimum 2 osobe: Razgledanje Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Fruške gore automobilom (privatna tura za minimum 2 osobe, 3 i 4 osoba gratis). Ukoliko želite da upoznate raskošnu arhitekturu Subotice, uživate u vožnji kočijom i prošetate se pored Palićkog jezera predlažemo za vas sledeću turu: Subotica, Palić, ergela Kelebija.
            Sa agencijom Mozaik021 (www.mozaik021.rs) možete upoznati banatske dvorce, dok tura obuhvata i posetu Vršcu, gde možete uživati u panoramskom razgledanju grada i bogatom kulturnom nasleđu. Za sve ljubitelje tradicionalnog načina života predlažemo izlet Vojvođanski salaši i poneka vetrenjača, gde ćete imati prilike da uživate na salašu Đorđević, posetite ergelu Kelebija, upoznate čari Subotice i posetite vetrenjaču pored Zobnatičkog jezera.
            Agencija iSerbia Travel & Events (www.iserbiatravel.com) je pripremila sledeće ture: Manastiri Fruške gore, Ukusi Banata i Bačke, te Subotica i Palićko jezero.
            Nadamo se da će vam navedeni predlozi pomoći da isplanirate svoje putovanje i iskusite čari turističke ponude Vojvodine. Ne zaboravite da uživate u tradicionalnoj vojvođanskoj kuhinji, koja je nastala kao miks kuhinja različitih naroda koji žive na ovim prostorima. Bez obzira na to koji predlog izaberete, sigurni smo da će vam Vojvodina pružiti nezaboravna iskustva, protkana brojnim doživljajima.
Kontakti turističkih agencija:

Izvor: www.vojvodina.travel

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com