Tue07162024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Letnji odmor na vojvođanski način

Letnji odmor na vojvođanski način

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Vojvođani svoju ponudu najlepših plaža, kupališta i bazena rado dele sa svojim gostima iz drugih delova Pokrajine, Srbije i drugih zemalja. Tu ponudu čine široke peščane plaže na obalama najvećih reka Dunava, Tise i Save, kao i obale mnogobrojnih jezera. Tu su svakako i nezaobilazne banje, kao i bazenski kompleksi.

            Dunav
            Ukoliko se nalazite na obalama reke Dunav, preporučujemo da posetite Štrand, sigurno jednu od najpoznatijih plaža na Dunavu, ujedno predstavlja simbol Novog Sada i ima svoju dugogodišnju tradiciju. Posetiocima nudi širok spektar aktivnosti, zabave i razonode. Pored duge peščane plaže, nalaze se i travnate površine, brojni sportski tereni i zabavni sadržaji za decu. Takođe, Štrand nudi raznoliku ponudu kafića, barova i restorana te je popularno mesto i u večernjim satima.
            U Bačkoj Palanci nalazi gradska plaža na obali Dunava koja je opremljena tuševima, kabinama, ležaljkama i trščanim suncobranima.  Za sve ljubitelje sportskih aktivnosti, u blizini se nalazi Sportsko-rekreativni centar Tikvara sa halom i terenima na otvorenom.
            Beočinska gradska plaža nalazi se na desnoj obali Dunava,. Prostrana peščana plaža može da primi oko 1.000 posetilaca, a pored uživanja na pesku, na raspolaganju su i travnate površine i restoran.
            Gradska plaža u Čortanovcima okružena je gustim šumama, na obroncima Fruške gore. Uređena i opremljena kabinama za presvlačenje, tuševima, letnjikovcima, dečijim igralištem i sportskim terenima.
            Tisa
            Idilična plaža u Kanjiži ima uređeno igralište, bazen za decu, sportske terene za odbojku, kao i izletište.
            Svakako ne manje značajne su: peščana plaže u selu Mol, peščana plaža na Staroj Tisi u Čurugu, plaža Babatovo kod Elemira i peščana plaža kod Sente.
            Sava
            Najpoznatije plaže na reci Savi su Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici (Brioni) i plaža 29. novembar.
            Jezera
            Na vojvođanskim jezerima, uživaćete u mirnim i tihim ravničarskim vodama, čije će turističke mogućnosti zadovoljiti i najprobirljivije turiste: Zobnatičko jezero (Bačka Topola), jezero Provala (opština Bač), jezero Bruje (Erdevik), jezero Peskara (Zrenjanin), jezero Tikvara (Bačka Palanka).
            Sasvim drugačiju ponudu imaju bazeni i akva parkovi -turistička gužva, zabava i razonoda su im glavne karakteristike. Veliki broj mladih ljudi, gotovo svakodnevno ovde provodi svoje slobodno vreme.
            Petrolend
           
Petrolend u Bačkom petrovcu predstavlja jedan od najsavremenijih akvaparkova u širem okruženju. Usaglašen je sa potrebama svih generacija, što ga čini savršenim za porodične posete. Nudi široku ponudu, od običnih bazena, preko bazena sa toboganima, talasima, vodenim masažama, do bazena koji su namenjeni samo deci.
            Turistički kompleks Horizont - Surduk, predstavlja kompleks od pet otvorenih bazena, sa brojnim sadržajima.
            Karlovačko ostrvo (Maldivi, Majmunsko ostrvo), naziv je spruda sa predivnim peščanim plažama, koji se pri niskom vodostaju pojavljuje tačno preko puta Sremskih Karlovaca.
            Banje Vojvodine
            Vojvodina je bogata termomineralnim izvorima i kao takva predstavlja pogodno područje za izgradnju banjskih kompleksa. Najpoznatije banje Vojvodine su: Banja Junaković, Banja Vrdnik, Rusanda, Banja Kanjiža, Banja Pačir.
            Na krajnjem severozapadu Vojvodine, 4,5 km udaljena od Apatina i Dunava, na samoj ivici prelepe šume nalazi se Banja Junaković. Po kvalietetu ove vode Banja Junaković je u istom redu sa vodama čuvenih svetskih banja, u Karlovim Varima, Harkanju i Lipiku. U ovom banjsko - rekreativnom kompleksu bazen predstavlja najveću atrakciju u letnjim mesecima, a gostima su na raspolaganju i teniski tereni, moderna osmostazna kuglana, napravljena po standardima Svetske kuglaške federacije BNBA - NBC, a za malo mirniji odmor tu su „Staza zdravlja“ kroz Park šumu „Junaković“ gde postoji mogućnost iznajmljivanja bicikla i obilaska okolnih zanimljivih mesta. Wellness ponuda je u banji Junaković bogata, vredno je izdvojiti opuštanje uz različite vrste masaža, negu lica i tela, wellness vikend za dvoje, podvodnu masažu, finsku saunu.
            Banja Termal u Vrdniku vam pored zatvorenog bazena nudi i olimpijski bazen na otvorenom, odnosno dečje bazene na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Sa termalnom vodom, konstantne temperature od 32,8°C svi bazeni nude Vam vrhunsko uživanje, a u specijalizovanom terapeutskom bazenu i oporavak prema vašim potrebama.
            Banja Kanjiža je 2003. godine uvela nove, savremene usluge welnes sadržaja, koji nude relaksaciju pomoću prirodnih resursa, koji objedinjuju regeneraciju, osveženje, rekreaciju, prevenciju i negu lepote uz stručni nadzor. Od početka do danas, wellness program se proširio. Po svim sadržajima i karakteristikama u potpunosti odgovara svetskim standardima i čeka svoje goste u prelepom, novom okruženju.
            U neposrednoj blizini Bačke Topole, a i Subotice, nalazi se Pačirska banja, prelepo uređeno kupalište sa termalnom vodom jedinstveno u Vojvodini i uopšte u ovom delu Evrope. Topla voda u Pačiru dolazi sa 1400 metara dubine i slana je, što čini odlazak u ovu banju jedinstvenim iskustvom. Pačirska banja ima jezero površine 2.000 kvadratnih metara, a otvorena su i dva bazena u zatvorenom prostoru koja su dostupna i zimi. Imaju oblik malih jezera, a dubina vode se povećava ka sredini i dostiže 1,70. Dno je pokriveno oblim kamenjem koje izuzetno prija stopalima pri hodu u vodi.
            Wellness centri
           
Osim navedenih banjskih kompleksa u Vojvodini se nalaze brojni wellness centri u okviru hotela, kao što su wellness centri u hotelu Prezident na Paliću, zatim u hotelu „Vila Breg“  u Vršcu, hotel „Sole mio“ u Novom Sadu, hotel „Premier Aqua“ Vrdniku.
            Mövenpick Resort and Spa Fruške Terme
            Mövenpick Resort and Spa Fruške Terme prvi je hotel ovakvog tipa u Srbiji, kao deo prestižne svetske grupacije ugostitelja Accor. Već treću godinu zaredom okuplja ljubitelje Wellness & Spa turizma svih uzrasta, iz različitih krajeva zemlje, regiona, ali i sveta. Raspolaže
sa 201 smeštajnom jedinicom, wellness i spa centrom i kongresnim kapacitetom, koji ga stavlja na vrh liste lidera MICE tržišta.

Izvor: www.vojvodina.travel

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com