Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Nova Pazova u raspoloženju (stilu) hladnog i sjajnog kraft piva

Nova Pazova u raspoloženju (stilu) hladnog i sjajnog kraft piva

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Zanatsko pivo polako i kontinurano osvaja tržište Srbije. Da mikro, male i srednje „nezavisne“ pivare (stotinak od kojih je polovina registrovano), koje kuvaju pivo u manjim količinama, isključivo od vode, ječma, hmelja i kvasca, imaju svoju publiku potvrđuju festivali kraft piva širom naše zemlje.

            Jedan od njih je Festival zanatskog piva u Novoj Pazovi, koji po treći put organizuje Turistička organizacija Stare Pazove i Agencija BIN marketing iz Novog Sada, na oduševljenje tamošnje publike. Svoj proizvod, ove godine predstavilo je 15 pivara, dva više nego prošle, a bogatstvo različitih stilova i ukusa od 18:00 do dva sata posle ponoći pratili su nastupi neafirmisanih, kao i poznatih bendova i DJ-eva.
            Kvalitet rada, koji stoji ispred imena BIN Marketing i ovoga puta je pokazao kako pod različitim okolnostima tokom dva dana trajanja Festivala može da se napravi pravi doživljaj i privuče publika i po kiši, kao i po idiličnim vremenskim uslovima.
            - Treću godinu realizujemo ovaj Festival u saradnji sa TOO Stara Pazova, koja je ovu ideju prepoznala kao mogućnost za novi turistički proizvod. Ispostavilo se da je to novo mezimče, dobro prihvaćeno u ovoj sredini, zahvaljujući i jednom zanimljivom konceptu, sa kojim gde god da se pojavimo nailazimo na odobravanje - objašnjava Dragan Vukotić, PR BIN Marketing-a, dodajući da kraft pivarstvo u Srbiji nije novo, ali je u povoju, nisu novi ni festivali zanatskog piva, ali ih nema dovoljno. Da li je to olakšavajuća okolnost jer ima prostora za inovativan pristup, ili otežavajuća, gde svaki pionirski rad pretpostavlja brojne dečje bolesti koje treba prevazići, tek BIN Marktering je „firma na točkovima“ koja u formi karavana, specifične putujuće družine obilazi mnoga mesta i vrši promociju, u ovom slučaju sve popularnijeg kraft piva uz obavezan rock’n’roll, stvarajući tako atmosferu za nezaborav.
            Orijentacija organizatora, osim popularizacije zanatskog piva, okrenuta je i ka popularizaciji neafirmisanih, uglavnom lokalnih bendova, kojima pomaže da se probiju na muzičkoj sceni, povezujući ih sa publikom i iskusnijim kolegama. Pozitivan trend porasta broja mladih muzičkih grupa, u skladu sa tezom da kvantitet rađa kvalitet, „kraft“ publika uvek pozdravlja na osnovu iskustva fer i iskreno, jer reč je uglavnom o ljudima srednjih godina, sa životnim stilom u ritmu rock’n’roll-a, koja zna da prepozna šta je dobro. Ove godine poverenje je ukazano bendovima: Branimir i neprijatelji, Dva kruga sam, Neozbiljnim pesimistima, a nastupili su i Đorđe David&Death Saw feat. Ivana Peters, Bijelo Dugme - tribute bend, Ana Stanić, DJ Stiv i DJ Voki.
            - Trudimo se da se ne ponavljamo i svake godine angažujemo nove bendove, a „starim“ pivarima uvek pridužujemo nekoliko novih. Prati nas Garden bar iz Čuruga, jer uvek ima i onih koji više vole koktele od piva - dodaje gospodin Vukotić i naglašava: - Radimo najbolje što možemo, koristimo sva naša iskustva, posebno bogata u pivskim hapeninzima, trudeći se da ostanemo verni relacijama kvalitetnog zanatskog piva i rock’n’roll-a. Trudimo se da budemo primer drugima kako može da se organizuje nešto po standardima i novim zahtevima poslovanja, ne dozvoljavajući da neko napravi problem pa da se ne priča dobro o nama.
            Po njegovim rečima, najvažnije je biti originalan i držati se zamišljenog koncepta, verovati u ideju. BIN Marketing potpisuje organizaciju BIN festa u Salašu 137, Manić -Tisa63, Rogalj festival, Karavan zanatskog piva. Često u ulozi servisa velikih manifestacija, nekada i organizatori podfestivala u okviru većih festivala, ovaj tim se trudi da zadobije i zadrži svoju publiku, koja zavređuje najbolje.
            Aktuelni Karavan zanatskog piva sigurno pripada kategoriji najboljih. Ove 2023. krenuo je iz Bečeja, sa manifestacijom „Bečej noću“, a nakon Nove Pazove seli se na Dane piva u Zrenjanin, a potom u Ulicu zanatskog piva, kojom se svake godine otvara jedna od najvećih manifestacija u Srbiji - Velikogospojinski dani u Novom Bečeju. 

Fotografije: Nikola Stojanović


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com