Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA 15. MEĐUNARODNI DEČIJI FESTIVAL FOLKLORA „LICIDERSKO SRCE“ - UŽICE 2023

15. MEĐUNARODNI DEČIJI FESTIVAL FOLKLORA „LICIDERSKO SRCE“ - UŽICE 2023

  • PDF

            Tim povodom konferencija za novinare održava se 10. avgusta 2023. godine, u Turističkoj organizaciji Srbije (Čika Ljubina 8, Beograd).
            Istog dana biće organizovan kraći defile od Zmaj Jovine do Palate Albanija u periodu od 18.30 do 19 časova, a oko 90 folkloraca će izvesti kraći program na Trgu republike u 19 časova.

            Organizaciju konferencije za novinare i promocije festivala u Beogradu pomogli Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije.
            Festival se organizuje od 15. do 19. avgusta, u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu. Počev od 2009. godine, do sada je na festivalu učestvovalo oko 12.000 dece iz 40 – ak država. Ove godine na festivalu učestvuje oko 1200 dece iz 15 zemalja - Turske, Slovačke, Mongolije, Meksika, Poljske, Kine, Kanade, Hrvatske, Gruzije, Grčke, Egipta, Crne Gore, Bugarske i Bosne i Hercegovine (Republika Srpska) i Srbije.
            Festival organizuje Udruženje građana ERA iz Užica, a suorganizatori su Grad Užice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Turistička organizacija Zlatibor.
            Festival podržava Ministarstvo kulture i informisanja, kao i Ministrastvo spoljnih poslova Vlade Republike Srbije (Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Medijski partneri su Radio televizija Srbije i Radio televizija Vojvodine

 

Predrag Stanić
Marketing i odnosi sa javnošću
Turistička organizacija Srbije

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com