Tue04162024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Zlatnim kotlićem Zrenjanina započeti 38. Dani piva 2023

Zlatnim kotlićem Zrenjanina započeti 38. Dani piva 2023

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Kao uvertira najprestižnijoj i najvećoj gradskoj svetkovini „Danima piva“, i kao njena podmanifestacija, održana je gastro-turistička manifestacija „Zlatni kotlić - Zrenjanin 2023“. Ove godine, na mestu odakle je i krenula, a na predlog Sanje Petrović, direktora Turističke organizatora grada Zrenjanina, u renoviranom ambijentu SRC Motela „Šumice“, omiljenom izletištu Zrenjaninaca, na svega 3,5km od užeg gradskog jezgra.

            Tim povodom je Sanja Petrović, u ime TOG Zrenjanina i svoje lično ime poželela dobrodošlicu velikom broju majstora u pripremi riblje čorbe, jednom od omiljenih jela ljubitelja prirode i „kuhinje na otvorenom“, i svim poštovaocima prirodnih ribljih ukusa. 
            - Ovo je 37. manifestacija „Zlatni kotlić“ i XVI Memorijal „Đila Farkaš-Farki“, posle Dana piva manifesrtacija sa najdužom tradicijom u gradu. Drago mi je što smo uspeli zajedno sa porodicom Đule Farkaša da nastavimo tradiciju i da zajedničkim snagama okupimo veliki broj učesnika i provedemo prelep dan, pre svega u dobrom druženju i takmičenju - istakla je Sanja Petrović.
            Aleksandar Farkaš, sin začetnika ovog događaja i nastavljač njegovog dela, izrazio je čast i zadovoljstvo prisustvu ovoj dugovečnoj fešti „Zlatni kotlić Zrenjanin 2023“ i osvrnuo se na prethodni period i iskušenja sa kojima je bila suočena, na kraju zadovoljan što se ovakvom obimu takmičara, najkvalitetnijih na teritoriji Srbije, vratila na početnu destinaciju.
            - Čast mi je i zadovoljstvo da ispred porodice iskažem zahvalnost prijateljima, ljudima koji su zajedno sa mojim ocem krenuli u ovu avanturu, osvajačima brojnih odličja na takmičenjima u pripremi riblje čorbe u Vojvodini i Srbiji, ali i Republici Srpskoj, Austriji, Mađarskoj i Rumuniji. Drago mi je što je grad Zrenjanin prepoznao trud mog oca, svog sugrađanina i nastavio da podržava Memorijal - rekao je između ostalog Aleksandar Farkaš, zahvalivši se gradu, TOG Zrenjanin i svima koji su svojim prisusustvom došli da uveličaju ovu manifestaciju, u ovom predivnom prirodom ambijentu, i poželeo da se i sledeće godine ovo raspoloženje i dobre vibracije ponove u istom intenzitetu.
            A na kraju je ipak bilo važno i ko je ovoga puta osvojio ukuse žirija, koji nije krio da su nijanse odlučile, što govori i broj osvojenih poena. Za takmičare su rekli da su bili na visini zadatka koje su izneli dostojanstveno, a njihov sud, kompetentan, realan i jednoglasan presudio je sledeće: treće mesto i 106 poena osvojio je Goran Reljić iz Žitišta, koji je priznao posebnost ovog događaja evocirajući uspomene na Đulu Farkaša, čiju majicu nosi svaki put kada kuva riblju čorbu. Drugo mesto i 107 pripalo je Janku Pinćeru iz Begeča, radniku sa ribom preko 40 godina, višestrukim prvakom sa najmanje 50 šampionskih pehara.  
            - Ovde sam dolazi mnogo puta, pre 30 godina sam upoznao Đulu Farkaša, sarađivao sa njim, trudio se da edukujem ljude koji se takmiče i zato sam ovde i dolaziću i nadalje - naglasio je Janko Pinćer, jedan od najboljih poznavalaca ribe i jela od ribe, na ovim prostorima.
            Prvo mesto sa 111 poena osvojio je Nebojša Barać iz Ečke, koji je ranijih godina na istoj konkureniciji 3-4 puta bio među prva tri takmičara, koji se zahvalio na prelepoj organizaciji i zakazao viđenje sledeće godine.
            Veličina takmičenja je u eliti koja se okupila na ovom mestu, višestrukim šampionima, da oda počast čoveku i prijatelju koji je pre 37. godina imao ideju da započne organizaciju, imao veru u ovu riblju priču, sa kojom je uspeo da zarazi brojne sugrađane, prijatelje, što je primetno i masovnošću, i kvalitetom.
            „Zlatni kotlić Zrenjanin 2023“ pratio je kulturno umetnički program KUD „Pionir“I KUD “Đerđef “ iz Zrenjanina.
            U ime organizatora potpisuju se Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina, za čega je Sanji Petrović, uručena i zahvalnica na svemu učinjenom da se ova manifestacija prikaže u ovakvom svetlu.  
Zahvalnica za dugogodišnju saradnju i učešće na manifestaciji uručena je i gospodinu Dobrivoju Mihajlovu, predsedniku Udruženja penzionera Gradnulica iz Zrenjanina.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com