Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Zrenjanin - grad turizma i grad piva

Zrenjanin - grad turizma i grad piva

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Tradicionalnom povorkom fijakera sa pozivarima i tamburašima koja se kretala gradom deleći pivo svima koji su ispratili ovaj defile, počela je manifestacija sa najdužom tradicijom u zemlji posvećena pivu, i svakako jedna iz TOP 10 najposećenijih u Srbiji.

            Po mišljenju Sanje Petrović, direktora Turističke organizatora grada Zrenjanina, uz Grad Zrenjanin organizatora ove svetkovine, jedan od razloga njene dugovečnosti i prestižnosti leži u konceptu događaja za celu porodicu, okupljenu zahvaljujući raznovrsnim sadržajima, koji su primereni svim ukusima i starosnim kategorijama, što je razlikuje od sličnih događaja u našoj zemlji.
            - Dugo smo radili na organizaciji događaja koji se dešava na oko 15 lokacija u gradu. Trebalo je sve to osmisliti i uklopiti, da niko nikome ne smeta, a publika stigne da obiđe sve ono što želi i da svi budu zadovoljni - istakla je Sanja Petrović, indirektno objašnjavajući da se naporan rad, započet na vreme, višestruko isplati, jer se početak dobro pripremljenog događaja, dočekao spokojno i sa uverenjem da će sve teći po planu.
             Svi učesnici u organizaciji su bili na svojim pozicijama, i 08. avgusta u 21:00 na Žitnom trgu, Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, tradicionalnom zdravicom i zvanično je označio početak ovog velikog za grad, za Srbiju, događaja, koji će zabavljati, animirati, ispuniti ulice i srca posetilaca punih šest dana.
            - Dobrodošli u Zrenjanin, dobrodošli na Dane piva, manifesaciju koja okuplja i spaja, i godinama unazad pokazuje da je Zrenjanin grad otvorenog srca, grad svetlije i lepše budućnosti. U ime lepih nezaborvnih trenutaka doživljenih na Danima piva, proglašavam ovu manifestaciju otvorenom - rekao je gradonačelnik.
            Nakon atraktivnog vatrometa, koncert Aleksandre Radović najavio je veliki broj muzičkih događaja za sve ukuse, koji će se iz dana u dan predstavljati sve popularniji izvođači. Nasuprot ustaljenoj praksi, u Zrenjninu, gradu muzike, čuvenog hora MŠ „Josif Marinković“, čuvenog dirigenta Slobodana Bursaća u čiju čast nosi horski festival u ovom gradu, grad velikog svetskog baritona Željka Lučića i tenora Bele Mavraka, nastup Filharomije koji okupi 25.000 posetilaca, je slika koju ovaj grad šalje u svet.
            - Zlatni kotlić Zrenjanina je manifestacija samo godinu dana mlađa od Dana piva, koji je više puta menjao lokaciju, našao je put i „vratio se kući“, „na Motel“, na moj predlog, zato što je ova lokacija prava za organizaciju ovakvog događaja, jer je u prirodi, a ne na Trgu, kao ranijih godina, mnogo lepše. a sve je i počelo ovde na Motelu - i ove godine je opet bilo ovde. Da je i prirodi sve lepše, pokazalo se i zbog dolaska tridesetak šampiona ovog zanata, naših a svetski majstpra gastronomije, pa će onima koji nisu došlu u Šumice biti žao za propuštenom prilikom da se druže, degustiraju i uče od najboljih. Simbolično ili ne, tek prijavljen broj ekipa - 37, je bio isti koliko i godišnjica trajannja ove manifestacije. Najbolje su, kao i uvek, čekale lepe nagrade. Ali vredelo je doći ne samo zbog takmičenja već i lepog druženja, posebno među kuvarima, koji su išli od jednog do drugog i probali njihovu čorbu, uz iskren i konstruktivan razgovor o kvalitet. Ceo događaj začio je i nastup lokalnih KUD-ova, nakon čega je bilo riblje čorbe za sve posetioce.
            Lepeza događanja za vreme Dana piva se iz dana u dan širi: muzičke večeri, dramske i dečje predstave, najrazličitiji sportski događaji. Ustanove kulture su dale svoj doprinos tako što su produžile radno vreme i adekvatnim izložbama tokom trajanja Dana piva, kada Zrenjanin postaje grad - festival, glavni grad turističke Srbije.
            Sve informacije o programima, dešavanjima, pratećim aktivnostima možete videti na društvenim mrežama ili na sajtu Turističke organizacije grada Zrenjanina: https://visitzrenjanin.com/.


Više fotografija sa otvaranja Dana piva 2023. pogledajte na: https://www.facebook.com/topserbia.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com