Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TONS organizovao poslovni skup u Ljubljani

TONS organizovao poslovni skup u Ljubljani

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Turistička organizacija grada Novog Sada (TONS), organizovala je u sredu, 20. septembra 2023. godine, poslovni skup u ljubljanskom „Radisson Blu Plaza Hotel“ u kojem je učestvovala novosadska i slovenačka turistička privreda. Predstavnici lokalnih hotelijera i agencija imali su priliku da održe sastanke i dogovore nove poslovne prilike radi poveća broj turista koji iz Ljubljane, ali i cele Slovenije, putuju u Novi Sad i obrnuto.

            Želja TONS-a je bila da na ovaj način učvrsti i unapredi dosadašnju dobru saradnju sa kolegama iz Slovenije, a neminovno je da će ovaj skup doprineti u razvoju obe turističke destinacije.
            Prisutnima su se pre održavanja „B2B“ sastanaka obratili konzul ambasade Republike Srbije u Sloveniji Milinko Špica, zamenik direktora organizacije Turizam Ljubljana Mitja Predovnik, v.d. načelnika Gradske uprave za privredu Saša Bilinović i direktor Turističke organizacije grada Novog Sada Branislav Knežević.
            Turističke atrakcije Novog Sada i Srbije prezentovane su i kroz promotivne video spotove, na skupu kome su prisustvovali i predstavnici Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Vojvodine i Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga.
            Podaci Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije pokazuju da je tokom 2022. godine u Novom Sadu boravilo blizu 220.000 turista koji su ostvarili više od 560.000 noćenja, čime je oboren rekord u ovom segmentu postavljen 2019. godine. U prvih šest meseci ove godine, prema istom izvoru, Novi Sad je posetilo više od 110.000 turista, koji su zabeležili 274.771 ostvarenih noćenja, što predstavlja nastavak trenda rasta.
            Samo u toku prošle godine, blizu 10.000 turista iz Slovenije je posetilo Novi Sad, što ih je svrstalo na četvrtu poziciju kada je pitanju zemlja porekla turista, odmah posle posetilaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Ruske Federacije. Slovenački turisti su u Novom Sadu tokom prošle godine ostvarili 21.345 noćenja.
            Ovi podaci su bili znak za TONS da se kao nosilac turističke privrede grada posveti radu na animaciji turista i privrede Slovenije, koji predstavljaju bitan segment u turističkom smislu. Sastanak u Ljubljani, uz postojeću kontinuiranu promociju, predstavlja dobru platformu za postizanje cilja.

Izvor: www.novisad.travel

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com