Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička organizacija Srbije obeležava Svetski dan turizma na Turističkom forumu Srbije u Nišu

Turistička organizacija Srbije obeležava Svetski dan turizma na Turističkom forumu Srbije u Nišu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Svetski dan turizma, koji se u međunarodnoj turističkoj zajednici proslavlja 27. septembra, predstavlja značajan datum za sve u turističkoj privredi Srbije, a Turistička organizacija Srbije sada već tradicionalno organizuje Turistički forum, ovog puta u Nišu.

            Forum je okupio veliki broj lokalnih turističkih organizacija i predstavnike turističke privrede iz cele Srbije koje imaju priliku da slušaju i učestvuju u predavanjima renomiranih stručnjaka o najaktuelnijim temama kao što su „Pozicija Srbije kao turističke destinacije u regionu i svetski trendovi u turizmu“, zatim „Experience Serbia: Otkrivanje potencijala destinacija kroz digitalni marketing“, „Mora li destinacija da bude brend?“ i „Održivi razvoj i zelene investicije u turizmu“. 
            Svečano otvaranje Turističkog foruma upriličeno je u velikoj sali hotela „Tami residence” u Nišu uz prisustvo velikog broja gostiju i medija. Tom prilikom su se prisutnima obratili Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, Husein Memić, ministar turizma i omladine, Dunja Đenić, pomoćnica ministra turizma i omladine i Adriana Anastasov, gradska većnica za turizam grada Niš. 
            Na otvaranju Foruma Marija Labović je poželela srećan svetski dan turizma i dobrodošlicu gostima ističući značajne rezultate koje je turizam Srbije ostvario u prethodnoj godini i prvom delu tekuće godine, a postavljajući Srbiju na prvo mesto u Evropi kao turističke destinacije koja se najbrže oporavila. Direktorka TOS-a je iznela da su takvi rezultati produkt zajedničkog rada celokupne turističke privrede Srbije, ali ujedno skrenula pažnju da odlični razultati zahtevaju mnogo pažnje i dodatnog ulaganja uz praćenje svetskih trendova u budućnosti, kako bi opravdali i nastavili uspešno da razvijamo Srbiju kao turističku destinaciju. 
            Učesnicima Foruma je bilo omogućeno upoznavanje turističkih znamenitosti Niša i okoline: Niške tvrđave sa promocijom Nišvil festivala, obilazak „Radisson Hotel Parka”, spomenika u centru grada, Arheološke sale Narodnog muzeja, Spomen sobe Branka Miljkovića i Stevana Sremca, Кazandžijskog sokačeta, Ćele kule, Latinske crkve, spomenika na Čegru i Cerjanske pećine. Na taj način, svi prisutni su se upoznali sa kulturno-istorijskim nasleđem grada na Nišavi na primerima dobre prakse kolega iz Turističke organizacije Niša.
            Informacije o XIII Turističkom forumu Srbije možete pronaći na internet prezentaciji www.turistickiforum.rs.

Izvor:  www.serbia.travel

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com