Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Zlatna plaketa ROGALJ 2023 za Dane ludaje

Zlatna plaketa ROGALJ 2023 za Dane ludaje

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

    Selekcija od preko 1.000 manifestacija na tlu Vojvodine, pokazala se neophodnom, u smislu procene kvaliteta, njihove uspešnosti i prepozatnljivosti kako za organizatore samih manifestacija tako i za domaće i strane turiste koje pohode slične iz razloga najjednostavnijeg upoznavanja osobenosti kraja u kojem se događaj organizuje. Tu obavezu i velik odgovornost preuzeo je na sebe ROGALJ - festival nad festivalima, a članovi Organizacionog odbora, nakon vrednog obilaženja većine, odabrali za ovu godinu najbolje.

    Zlatnu plaketu ROGLJA za MANIFESTCAIJU GODINE dobili su (više nego zaslužili) Dani ludaje - Kikinda. Ova tradicionalna manifestacija koja se održava u Kikindi od 1980-tih godina, je četvrodnevni festival takmičarskog tipa koji se obično održava tokom oktobra, a glavni program je fokusiran na merenje veličine, obima i težine takmičarskih ludaja  - budneva.
    Primajući nagradu, Jasmina Milankov, v.d. direktor TO Kikinda je tom prilikom rekla:   
    - Prava je čast i zadvoljstvo biti danas ovde i mi smo ponosni što smo prepoznati od kompetentnih članova ROGLJA, koji je pohodio brojne manifestacije. Ova nagrada nas obavezuje da i dalje radimo onako kako smo navikli, kako smo se trudili, sa puno entuzijazma, volje, energije i ljubavi, jer samo tako manifestacija, kao što su „Dani ludaje“ traju i dalje. Prošli smo razvojni put od jedne skromne, lokalne manifestacije, kada je prva budneva težila 99 km, stigli smo do 38 godina, koje smo proslavili pre par dana i pobedničkom ludajom od 865,5 kg. Sve raste, sve napreduje i nadamo se da će tako biti i sa ovom manifestacijom. Zahvaljujem se domaćinima, prisutnima što su prepoznali ovu manifestaciju i nagradi koja će sigurno biti podstrek za dalji rad.
    „Dani ludaje“ su se 2017. godine okitili prestižnim priznanjem - Turističkim cvetom, koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije, a 2022. titulom „Najbolje iz Vojvodine“, Porkajisnkog sekretarijata za privredu i turizam. Zlatna plaketa ROGLJA dopuniće ovu kolekciju i ovoj gradskoj, porodičnoj manifestaciji u narednom periodu pomoći u promociji, što je još jedan od ciljeva ROGLJA, pre svega za one bivše Kikinđane, koji se u sve većem broju vraćaju u ovaj grad, u vreme Božića, Uskrsa i „Dana ludaje“

Više fotografija na: https://www.facebook.com/topserbia

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com