Fri04192024

Poslednja izmena:08:43:12 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Zlatna plaketa ROGLJA 2023 za novu manifestaciju - Ukusi Deliblatske peščare

Zlatna plaketa ROGLJA 2023 za novu manifestaciju - Ukusi Deliblatske peščare

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

    Zlatna plaketa ROGLJA za najbolju novu manifestaciju upućena je na adresu „Ukusa Deliblatske peščare“, manifestacije koja ima za cilj promociju gastronomskog nasleđa i prirodnog okruženja. Čitav projekat je zamišljen kao spoj kulturne-materijalne baštine, tradicije, običaja, verovanja, prirodnih osobenosti i gastronomije na području Specijalnog rezervata prirode „Deliblatksa peščara“.

    Petar Stamenović, menadžer Klastera „Deliblatska peščara“ iz Deliblata, od Pančeva udalјenog 28, a od Kovina, najjužnije opštine u Vojvodini, kojoj i pripada, 12 km, predstavio je objedinjenu turističku ponudu ruralne sredine na obodu zaštićenog područja „Deliblatske peščare“, ovu fantastičnu, nedovoljno poznatu destinaciju u kojoj gastronomija ima glavnu reč:
    - Bavimo se turizmom i imamo manifestaciju pod nazivom „Ukusi Deliblatske peščare“. Sama manifestacija promoviše gastronomiju okruženja i načina života u zaštićenim područjima. Mi se nalazimo na obodu jednog i u blizini drugog SRP -  jezera Kraljevac, na 50 km od Beograda, i zbog dobre geografske pozicioniranosti pokušavamo da kroz manifestaciju „Ukusi Deliblatske peščare“, pokažemo posetiocima sva blaga ovog kraja. Najviše gostiju je iz Beograda i Ex YU prostora. Gastronomija je nešto što nakon napornih obilazaka svih naših lokaliteta „začini“ doživljaj na način kako smo mi to zamislili. Kroz ovu manifestaciju pored prirodnih čudesa i jedinstvenosti poslednje peščare na tlu Evrope, pokušavamo da pokažemo naše kulturno-istorijsko nasleđe.
    Gospodin Stamenović se zahvalio organizatorima na dodeli Zlatne plakete ROGLJA, koja puno znači tvorcima ove ideje, u smislu prepoznavanja uloženog truda i podstreka za dalje aktivnosti. Tom prilikom je pozvao sve zainteresovane da odvoje vreme za neke od manifestacija u organizaciji Klastera „Deliblatska peščara“ i uživaju u onome što su priroda i ljudi priredili u cilju razvoja turizma:
    - Poručio bih svim našim potencijalnim putnicima/turistima iz okoline i inostranstva da dođu i dozvole nam da im pokažemo iz kog razloga treba da budu prisutni u Vojvodini, Srbiji. Onima koji su već bili da dolaze češće jer će uvek biti onoga što nisu videli, ili probali ranije. Naš cilj je da kroz manifestacioni turizam promovišemo ono što nam je dato, ono što broji vekove, i sigurni smo da će se svi koji dođu osećati lepo, dobro, jer će jesti ukusnu hranu, i biti dobrodošli.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com