Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA PREMIJERNO SERBIA EPIC ZLATIBOR MARATON 8. OKTOBRA ZA SVE LJUBITELJE BICIKLIZMA

PREMIJERNO SERBIA EPIC ZLATIBOR MARATON 8. OKTOBRA ZA SVE LJUBITELJE BICIKLIZMA

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Prvi Serbia Epic Zlatibor Maraton okupiće sve ljubitelje planinskog biciklizma, e-bike-a i Gravela u nedelju, 8. oktobra uz adrenalisnku avanturu u novom, predivnom okruženju. Nakon veoma atraktivnih, međunarodnih biciklističkih trka u organizaciji Serbia Epic-a i Biciklističkog kluba Novi Sad održanih na Andrevlju, Petrovaradinskoj tvrđavi, Požarevcu i Beogradu, tokom proleća i letnjeg izdanja na Staroj planini, Serbia Epic organizuje novi tip trke i to na jednoj od najlepših srpskih planina.

            XCM Maraton donosi zabavu i takmičenje u dužinama 15 i 32 kilometara. Pripremljene su dve staze FUN, dužine 15km, koja ima 380m visinske razlike i SPORT, dužine 32km, koja ima 900m visinske razlike. Ovaj nesvakidašnji maraton startuje i završava se na Kraljevom trgu u centru Zlatibora, dok se staze protežu najlepšim delovima Zlatibora prema Semegnjevu.   Maraton je otvoren za sve, nije potrebna licenca, nego samo dobro raspoloženje, MTB, E-BIKE ili GRAVEL i naravno zaštitna kaciga. Svakog učesnika očekuje finišerska medalja na cilju, a nagradni fond sastoji se od alata koji je poklon kompanije SIM Novi Sad, vikend na Zlatiboru, vožnja gondolom, besplatna startnina za Serbia Epic Vrnjačka banja koji će biti održan 22.10.2023. i mnogih drugih.
            - Još jedna od karakteristika koja Maraton čini posebnim jeste i raznolika podloga po kojoj će se voziti - asfalt, tucanik, makadam, pašnjaci i proplanci. Pozivamo vas da dođete da se zajedno vozimo, uživamo i oživimo staze na Zlatiboru sa željom da narednim godinama imamo još više staza i mogućnosti - izjavio je Nemanja Vajs, direktor Serbia Epic-a.
            Biciklistički klub Novi Sad i Serbia Epic već uveliko pripremaju sezonu 2024. te je u plan uvršteno i održavanje prvog UCI MTB maratona u Srbiji.
            Prijave za Serbia Epic Zlatibor Maraton vrše se putem linka https://trka.rs/events/450/  a propozicije i download staza dostupni su na https://www.serbiaepicseries.com/
            Serbia Epic Zlatibor Maraton podržali su Opština Čajetina, TO Zlatibor, Škoda, SIM Novi Sad, Capriolo, Esensa i Yason.

Jelena Galetin Žakić

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com