Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Dragan Vukotić: Organizacija svakog događaja je i muka i vrhunski izazov, gde ovo drugo pobeđuje

Dragan Vukotić: Organizacija svakog događaja je i muka i vrhunski izazov, gde ovo drugo pobeđuje

  • PDF

    Iza svakog događaja na koji dolazi publika da se opusti i lepo provede, stoji ogroman trud tima ljudi. Organizacija jedne manifesticaje pretpostavlja veliko znanje, iskustvo, a pre svega organizacioni talenat organizatora, onoga koji treba da poveže, rasporedi i predvidi sve elemente potrebne da bi jedan događaj bio uspešno realizovan. U prvom planu je odabir saradnika na koje organizator može da se osloni, siguran da će ispuniti poverena im zaduženja.

    Dragan Vukotić je svoj potpis stavio iza nekolicine manifestacija koje su dostigli zapažen renome po prepoznatljivoj ali uvek drugačije osmišljnoj ambijentalnoj celini u kojoj se manifestacija dešava. Tokom dugog niza godina bavljenja ovim poslom, vojvođanski motivi su postala njegova specijalnost, kojima je osvojio i publiku u Podgorici, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, BiH, Rumuniji, ukratko gde god se pojavio u, nadasve inspirativnoj ulozi organizatora.
    Nije jednostavno organizovati jednu, a kamoli dve po značaju i obimu značajne manifestacije istovremeno, na istom mestu, zahtevne i drugačije po svom karakteru. Ali, za Dragana Vukotića ni to nije bio problem. Okupljena publika prvog oktobarskog dana na Salašu 137 na Čeneju mogla je samo da uživa, istovremeno u ROGLJU, manifestaciji svih vojvođanskih manifestacija, sa 30 predstavnika/organizatora iz cele Vojvodine i Srbije, gde se promoviše njihov rad a najbolji nagrađuju. Istovremeno odvijao se BEAN fest, manifestacija takmičarskog karaktera u kuvanju pasulja. Suvišno je reći da je i ovoga puta do izražaja došla, uvek jedinstvena zamisao Dragana Vukotića o estetici prostora prošarana folklornim elementima koji pripadaju salašu, a opet opremljena svim savremenim pomagalima, kako bi učesnici bili nesputani u svojem nastojanju da se pokažu, kao kuvari i kao domaćini.
    - Ova dva festivala smo pre nekoliko godina spojili jer se izlagački deo ROGLJA, njegova različitost, masovnost, šarenilo ideja ponude vojvođanskih manifestacija i takmičarski duh BEAN festivala, jedne od najpoznatijih vojvođanskih gastro-turističkih manifestacija, koncepcijski nadovezao i uspešno ispunio celodnevni program ovog druženja - objasnio je gospodin Vukotić.
    IX ROGALJ je ove godine okupio 30 manifestacija koje su dobile priliku da promovišu svoju delatnost, pozovu goste Salaša da ih dogodine posete, dok su gosti imali jedinstvenu priliku da na jednom mestu uživaju u ukusima, mirisima, jednistvenom doživljaju koji su im pružili prezenteri svih ovih događaja.
    XIX BEAN fest je ove godine bio limitiran na 30 ekipa, zbog epidemije svinjske kuge. Svaka ekipa je po utvrđenom režimu kuvala pasulj sa namirnicma iz proverenog izvora dobijenim od organizatora.
    - Ceo događaj nadgledali su predstavnici veterinarske inspekcije i drago nam je što će se pokazati da smo sposobni da organizujemo ovakav događaj pod posebnim uslovima, na ovom nivou - komentarisao je Dragan Vukotić.
    Misija oba festivala osim predstavljanja je i da se, kroz razmenu znanja i iskustava, putem stručnih tribina i panel diskusija, unaprede standardi organizacija manifestacija, da u skorije vreme mogu da pariraju evropskim festivalima.
    - Imamo dobar potencijal ali mora još mnogo toga da se nauči i uradi. Ove godine tema tribine je bila “Mediji i turizam”, prošle „Značaj seoskih sredina za očuvanje tradicionalnog načina života ljudi na selu“. Trudimo se da kada već imamo kritičnu masu i energiju da podelimo neka znanja, pre svega iskustva. Svake godine ROGALJ nagrađuje najbolje, one manifestacije koje su napravile najveći iskorak u prethodnoj godini - saopšio je naš sagovornik.
    Ove godine Zlatnu plaketu ROGLJA, mukom i trudom stečenu, dobili su: DANI LUDAJE (Kikinda) za Manifestaciju godine; DANI VESELE MAŠINE (Kljajićevo) u kategoriji Seoski Neimar; UKUSI DELIBLATSKE PEŠČARE (Deliblato) za najbolji novi festival.
    Organizator BEAN festivala je Ekocentar „Vodomar 05“, dok iza organizacije ROGLJA stoji Agencija BIN marketing i Udruženje G POINT Novi Sad.

Više fotografija na: https://www.facebook.com/topserbia

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com