Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Obeleženo prvih 20 godina Turističke organizacije Vojvodine

Obeleženo prvih 20 godina Turističke organizacije Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

    Jubilej - 20 godina Turističke organizacije Vojvodine (TOV), proslavljen je uz prisustvo brojnih zvanica, predstavnika državnih i privrednih institucija, saradnika, partnera, medija, u Master centru Novosadskog sajma.
    Zbog značaja ove krovne institucije za turizam Vojvodine, koja je otvorila nove perspektive turističke ponude Vojvodine, u kojoj se pored dominantno ruralnog, paralelno razvijao eko i gastro turizam, manifestacioni i vinski, verski i kulturni, lovni i ribolobni i drugi oblici turizma, obeležavanje godišnjice nije moglo proći kao mala, intimna zabava.

    Dr Nataša Pavlović, u TOV-u od samog osnivanja, na mestu direktora od sredine 2016. godine, ovaj trenutak označila je najvažnijim za sve zaposlene - „trenutak koji označava dve decenije rada, truda, predanosti, promocije naše predivne ravnice“ a zatim prisutne povela na putovanje kroz vreme, dugo dvadeset godina.
    - Kada smo započeli ovu avanturu postavili smo sebi nekoliko ciljeva: da pokažemo svetu sve ono što Vojvodina ima da ponudi, bogatu kulturnu baštinu, prelepu prirodu, srdačne ljude i ukusnu hranu. Danas sa ponosom možemo reći da smo to ostvarili. Od datuma kada smo započeli naše putovanje do danas, broj dolazaka turista i broj noćenja je utrostručen a period za nama obeležile su brojne promotivne aktivnosti - istakla je dr Pavlović.
    Minulih godina TOV je predstavila turističku ponudu na više od 300 međunarodnih sajmova turizma i organizovala 34 događaja pod nazivom „Dani Vojvodine“ u zemlji i reginu; realizovane su brojne promotivne kampanje i promo ture za medije usmerene ka domaćim i stranim turistima; sprovedene brojne analize i istraživanja marketinških strategija i planova razvoja turizma Vojvodine; izdato je 40 različitih brošura na srpskom i 15 stranih jezika; na zavidan nivo su podignute društvene mreže, a ove godine, sa turističkim organizacijama i privrednim subjektima TOV je nagradila svoje najvernije pratioce.
    - Svetla tačka poslovanja TOV-a je otvaranje INFO centra koji je, uz podršku Pokrajinske vlade, otvorio vrata za posetioce početkom 2019. godine. Ista, 2019.. bila je rekordna godina za turizam na teritoriji čitave naše zemlje. Godina 2022. je premašila čak i ove impoznantne rezultate - rekla je direktorka a autori teksta dodali: uspešni su oni koji sami stvaraju svoje šanse.
    U prethodnom periodu TOV je aktivno uzela učešće na osam projekata prekogranične saradnje sufinansiranih od strane EU, a ove godine podnela predloge za pet novih.
    Održane su brojne manifestacije koje su učinile turističku ponudu Vojvodine nezaobilaznom, kao što je Tour the Fruška, Festival Grašca, a ove godine i Fruškogorsku vinsku šetnju „Fruška Walk&Wine 2023“, kao pokaznu vežbu kako se organizuje jedan događaj, sa namerom da unapredi vinski turizam Vojvodine.
    - Nisu samo postignuti rezultati ono što nas čini posebnim, već i ljudi koji su stajali iza svih tih napora. Hvala članovima našeg tima, prošlim i sadašnjim. njenim osnivačima i upravljačima, na njihovoj posvećenosti i radu. Hvala Pokrajinskoj vladi, gospodinu Igoru Miroviću, predsedniku, koji je bio velika podrška za sve naše poduhvate. Zahvalila bih se svim partnerima, saradnicima koji su doprineli našem uspehu. Ovaj jubilej treba da nas podseti na to da je svaki uspeh rezultat timskog rada i posvećenosti. Hvala vam što ste deo ove priče. Neka ova proslava bude podstrek za dalje napore i neka nas inspiriše da zajedno kreiramo nove narative ravnice - dodala je na kraju dr Nataša Pavlović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com