Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Dvostruki jubilej - dve decenije Garancijskog fonda Vojvodine i Turističke organizacije Vojvodine

Dvostruki jubilej - dve decenije Garancijskog fonda Vojvodine i Turističke organizacije Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

    Svečanosti povodom obeležavanja dvadeset godina od osnivanja Garancijskog fonda Vojvodine i Turističke organizacije Vojvodine (TOV), u Master centru Novosadskog sajma prisustvovali su članovi Pokrajinske vlade, predstavnici republičkih, pokrajinskih i gradskih institucija, privrednici, predstavnici medija, brojni prijatelji.

    Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, čestitao je 20 godina rada koji je potvrđen dobrim rezultatima obe ove institucije.
    - Godine 2016. primio sam se veoma odgovornog, i po meni najtežeg zadatka, da reorganizujem sistem AP Vojvodine, kojim upravlja Pokrajinska vlada, i da Vojvodinu, kao neraskidiv deo Republike Srbije, povedem na put uspeha. Zajedno sa institucijama, Razvojnim fondom, Razvojnom agencijom, Garancijskim fondom APV, Turističkom organizacijom Vojvodine, Fondom za razvoj poljoprivrede, Privrednom komorom Vojvodine i sekretarijatima, učinili smo da naša Pokrajina bude deo velikog nacionalnog uspeha, i uveren sam da smo tu našu zajednčku misiju ispunili - rekao je tim povodom gospodin Mirović.       
    U svom obraćanju posebno je istakao sumu od 80 miliona evra izdatih garancija od strane Garancijskog fonda Vojvodine, vredan podatak koji govori o onom delu napora Garancijskog fonda Vojvodine da bude deo zajedničkog tima i podstakne razvoj našeg društva i privrede.
    Odajući priznanje Turističkoj organizaciji Vojvodine na svemu učinjenom tokom prethodnih 20 godina, koja je, iako često za to nije imala dovoljno sredstava, jer su prioriteti bili na drugoj strani, uspela da na najbolji način, informiše domaće i strane goste o potencijalima ovog dela naše zemlje, da ih privuče da ga posete.
    - Verujem da je iza nas jedno veliko vreme, vreme sa kojim ćemo moći da se ponosimo i u decenijama koje su pred nama. Verujem da se nismo obrukali, da smo kreirali mnoge nove događaje, procese, stvorili novu vrednost za našu zajednicu, što potvrđuju zaposleni i u Garancijskom fondu, i u TOV-u, ali i svi drugi koji su minulih godina činili sve što su mogli da nova prednost bude gotovo opipljiva. Zato dugujem zahvalnost i Garancijskom fondu i TOV i mojim saradnicima članovima Pokrajinske vlade, na svemu što smo zajedno radili, na svemu onome što smo ostavili iza nas, a verujem da će i u narednim godinama i decenijama, budući jubileji moći da se oslone na sve one rezultate koje smo i večeras ovde predstavili - rekao je predsednik Pokrajinske vlade. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com