Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Novosadski sajam treći put dobitnik Oktobarske nagrade

Novosadski sajam treći put dobitnik Oktobarske nagrade

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            U Gradskoj kući 23. oktobra održan je svečani prijem na kojem su gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić i predsednica Skupštine Grada Novog Sada, Jelena Marinković Radomirović ovogodišnjim laureatima uručili Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju Grada Novog Sada za 2023. godinu.

            U obrazloženju se navodi da je Novosadski sajam AD dobio Oktobarsku nagradu za izuzetne rezultate u radu i dostignuća ostvarena u oblasti privrede organizacijom sajamskih, kongresnih i stručnih manifestacija tokom sto godina postojanja. U ime Sajma, priznanje je primio generalni direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić, koji je rekao da su za ovu nagradu zaslužni svi bivši i sadašnji zaposleni na Novosadskom sajmu, ali i svi Novosađani.
            - Velika je čast i zadovoljstvo u godini kada Novosadski sajam obeležava vek postojanja, primiti ovako veliko priznanje. Za mene lično je ovo velika čast, rekao je direktor Lovrić. On je naglasio da ovo priznanje zaslužuju generacije i generacije  onih koje su stvarale, razvijale i sačuvale Novosadski sajam.
            - Po anketama naših izlagača  na pitanje zašto dolaze na Novosadski sajam, među prvim odgovorima je: Volimo da dođemo u Novi Sad i dobro se osećamo u Novom Sadu, jer su Novosađani divni domaćini i gostoljubivi ljudi - naglasio je Lovrić.  
            Novosadski sajam je odlučio da novčani iznos Oktobarske nagrade uplati u humanitarne svrhe na račun Nacionalnog udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR.
            Ovo je treći put da se to visoko priznanje dodeljuje Novosadskom sajmu. Prethodno je to bilo 1967. i 1979. godine.
            Ovogodišnji dobitnici Oktobarske nagrade su i sekretar Crvenog krsta Novog Sada dr Dragan Lazić, bivša direktorka Gimnazije "Isidora Sekulić" profesorka matematike mr Ružica Vukobratović. Novembarska povelja za 2023. godinu, pripala je protojereju stavroforu Branku Ćurčinu, književniku mr Nenadu Šaponji i Osnovnoj školi "Vuk Karadžić". 
            Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu. Priznanja se dodeljuju povodom 23. oktobra 1944. godine - dana kada je Novi Sad oslobođen od fašizma, 9. novembra 1918. godine - dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine - dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.
            Svečanosti su prisustvovali predstavnici gradskih institucija, pojedinih pokrajinskih i republičkih organa, kao i vojske, policije i verskih zajednica. 

izvor: www.sajam.net

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com