Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Serbia Epic Vrnjačka Banja Maraton ugostio više od 150 biciklista

Serbia Epic Vrnjačka Banja Maraton ugostio više od 150 biciklista

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            Više od 150 ljubitelja planinskog biciklizma, e-bike-a i Gravela takmičilo se u nedelju, 22. oktobra uz adrenalisnku avanturu u prelepoj prirodi i ambijentu Vrnjačke Banje. Nakon brojnih trka za olimpijske bodove, Serbia Epic je, pored maratona na Zlatiboru, organizovao nezaboravan maraton u Vrnjačkoj banji. Lepo vreme i sjajna atmosfera pratili su takmičare, te je zbog odličnih komentara, odluka organizatora bila laka - Serbia Epic će se vratiti u Vrnjačku Banju.

            Tokom ovog XCM Maratona zabava i takmičenje odvijali su se na dve staze - FUN, dužine 32 km, koja ima 900m visinske razlike i SPORT, dužine 52km, koja ima 1800 visinske razlike. Prvi Serbia Epic Vrnjačka Banja Maraton startovao je i završavao se na Promenadi u centru Vrnjačke Banje, a staze su se protezale najlepšim delovima Goča.
            Ovaj nesvakidašnji maraton bio je otvoren za sve vozače MTB, E-BIKE ili GRAVEL. U ženskoj kategoriji FUN 32 pobedu je odnela Jana Jolović, u kategoriji FUN 32 Gravel, Jelena Boršić, dok je prvo mesto u Sport 52 MTB osvojila Dunja Ivanovna. Prvoplasirani takmičar u kategoriji FUN E-MTB bio je Srećko Drašković, pobednik trke FUN GRAVEL bio je Aleksandar Marić, prvoplasirani u kategoriji FUN MTB bio je Vladimir Antonijević, dok su među profesionalcima pobedu odneli Dušan Rajović u kategoriji SPORT E MTB, Dejan Dolašević u SPORT GRAVEL i Andrija Naunović u SPORT MTB.
            Svaki učesnik dobio je finišersku medalju na cilju, kao i brojne praktične nagrade.
            Serbia Epic Vrnjačka banja Maraton podržali su Opština Vrnjačka Banja, uz veliku zahvalnost predsedniku opštine Bobanu Đuroviću, Sim Novi Sad, Yason, Capriolo, Akov, Nutrigrade, Salcano, Esensa, Auto Čačak, Medipol, Hotel Pegaz, Hotel Fontana i Zepter. Posebnu zahvalnost, Serbia Epic ukazuje volonterima iz Kancelarije za mlade Užice koji prepoznali važnost ove manifestacije, pomogli u organizaciji i učinili ovaj događaj posebnim.

Tekst:
Jelena Galetin-Žakić

Fotografije:
Zlatan Prečanica

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com