Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Rad, stvaranje, zadovoljstvo (uspeh)

Rad, stvaranje, zadovoljstvo (uspeh)

  • PDF

    Tokom svoje istorije čovek je radom zadovoljavao svoje primarne egzistencijalne potrebe (hrana, stanište, zaštita, odbrana teritorije). Rad je uvek imao društveni karakter jer kad god su ljudi radili uspostavljali su međusobne odnose saradnje i živeli u nekom obliku zajednice. Čovekova vizionarska suština sprečavala ga je da se kreće u krugu istog (ponavljanja), provocirajući ga da iznalazi prečice, pospešuju postojeće. Za francuskog mislioca Voltera „rad nas oslobađa od tri velika zla: dosade, poroka i oskudice“. Rad je i posao i igra, odgovornost i ambicija, koja dovodi do zadovoljstva samim sobom. Truditi se, imati cilj, biti odan idealima, samo po sebi je vredno borbe.

    Onima koji radeći stvaraju, menjaju, unapređuju, posvećene su stranice ove publikacije. Onima koji su svoju ideju razvili pomerajući granice iskustva.
    Postavljajući pred sebe nove i nove izazove, mnogi od pomenutih stigli su do zavidnih godina trajanja. TO Zlatibor ove godine obeležava 130 godina zvanične turističke destinacije; Novosadski sajam 100 godina od osnivanja i 90 godina rada prestižnog u zemlji i regionu Poljoprivrednog sajma; Turistička organizacija Vojvodine za 20 godina rada brojnim aktivnostima je nekoliko puta povećavala broj turista koji posećuju vojvođansku ravnicu i prestoni grad, u čemu im je promotivnim programima vezanim za grad i okolinu pomogla TOO Novi Sad, tokom 15 godina rada. Garancijski fond, JP „Vojvodinašume“, osvrnuli su se na svoje poduhvate i postignuća tokom prethodne dve decenije, koliko je potrebno „za uspeh preko noći“. Članstvo GD „Novi Sad“ osnovanog pre 20 godina iz dana u dana je sve brojnije.
    Poljoprivredni proizvođači, njih 1.4 milion u Republici Srbiji, s jeseni podvlače crtu i svaka godina iznad nje je vredna jubileja. Njima, kao i ostalim vrednim, preduzimljivim pregaocima redakcija revije TOPSRBIJA želi puno inovativnih, konkurentnih, strateški važnih rešenja potvrđenih očekivanim rezultatima, i diveći im se duže od deset godina, predstavlja ih sa dubokim poštovanjem.  

Mihailo Berček, glavni i odgovorni urednik revije
ToPSRBIJA - NAJBOLJE IZ SRBIJE

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com