Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Osetite duh Zimske fantazije u Novom Sadu!

Osetite duh Zimske fantazije u Novom Sadu!

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

    Novogodišnji i božićni praznici predstavljaju vreme radosti, sreće, darivanja, ali i kraćih putovanja. Novi Sad već tradicionalno, u praznični duh ulazi početkom decembra kada se centralne gradske ulice pretvaraju u bajkovite predele okićene dekorativnim lampicama. Baš kao iz božićnih filmova i „Srpska Atina“ predstavlja nezaobilazno mesto za kreiranje fotografskih uspomena.

    Glavni gradski trg još jednom će dodatno ukrasiti festival bombona, kolača, pesme i osmeha - „Novosadski Zimzolend“, koji će se ove godine održati od 25. novembra do 26. decembra. Ovaj božićni vašar predstavlja i pravu malu oazu poklončića kojima možete obradovati svoje najdraže. Specifičnost Novog Sada ogleda se u tome da se praznična magija može osetiti na više lokacija, pa vas tako ispred tržnog centra Promenada očekuje i zimski festival - „Božićna čarolija“, koji će na ovoj lokaciji biti od 1. decembra do 10. januara 2024. godine.
    Zimsku fantaziju dodatno upotpunjuje i magična „Ledena šuma“ koja Dunavski park pretvara u pravo bajkovito klizalište. Ove godine održaće se od 15. decembra do 14. januara. Dečiji osmesi i sijalicama ukrašeno drveće stvaraju ambijent pun radosti i sreće. I najstarija pijaca u gradu čak će dva puta tokom decembra, 1. i 29, biti otvorena za sve koji na „Noćnom bazaru“ traže proizvode malih proizvođača, što je ujedno odlična uvertira u novogodišnje darivanje.
    U susret novoj godini, u ugostiteljskim objektima u Novom Sadu i okolini organizuju se vrlo posećene i popularne dnevne žurke. Doček će ponovo obuhvatiti proslavu 31. decembra i na otvorenom i to u Podgrađu druge po veličini tvrđave u Evropi - Petrovaradinske tvrđave, i 13. januara u zatvorenim prostorima širom grada, uz jedinstven spoj vizuelne i izvođačke umetnosti. Tokom prethodnih šest godina, „Doček“ je održan na gotovo 40 lokacija: Petrovaradinska tvrđava, Sinagoga, Distrikt, Crkva Imena Marijinog, Reformatska crkva, SKCNS Fabrika, mreža kulturnih stanica i druge.
    Ovogodišnja zimska fantazija neće zaobići ni sve zaljubljenike u „hiking“, „trail“ trčanje i nordijsko hodanje, koji se mogu pridružiti poslednjoj trci u godini na Fruškoj gori - „Winter Trail Race“.
    Novosadska zimska fantazija ne može se u potpunosti doživeti, ako barem jedan dan ne posvetite obilasku čuvenih čardi, salaša ili vinarija sa Novosadskog vinskog puta. Topla i ušuškana atmosfera na ovim čarobnim mestima u okolini Novog Sada obogatiće vaš boravak. Prijatelji, vino, pucketanje vatre iz kamina i tamburaši uz odlične gastronomske užitke, učiniće vaš boravak nezaboravnim!
    Za najmlađe članove vaše porodice idealna mesta za pešačenje i sankanje tokom zimskih meseci nalaze se na obroncima Fruške gore, zato pogledajte naše predloge za produženi vikend tokom decembra i januara. Ukoliko se odlučite da provedete vikend u Novom Sadu, informacije o smeštaju možete pronaći na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada www.novisad.travel.
    Uplovite u novosadsku čaroliju i osetite duh zimske fantazije kojoj ćete se sigurno ponovo vratiti!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com