Mon06172024

Poslednja izmena:11:00:06 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Mogućnost konkretne saradnje uspostavljene na Regionalnom poslovnom forumu

Mogućnost konkretne saradnje uspostavljene na Regionalnom poslovnom forumu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            VI Regionalni poslovni forum podrške privrednom razvoju svečano otvoren u Novom Sadu, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV) 22. novembra, otvorio je nove teme i ponudio konkretna rešenja.

            Jedno od najvećih otkrovenja Regionalnog poslovnog foruma bio je francuski predstavnik Pierre Kushly, predsednik Privredne komore Val-d'Oise, departmana u severnoj Francuskoj, koji pripada pariskoj regiji, sa preko milion i dvesta hiljada stanovnika, a koji je izneo konkretne predloge, do čije realizacije može doći već sledeće 2024.godine.
            U Vojvodini je boravio nekoliko puta, i upoznao se sa potencijalima ove regije. Posebno ga je zainteresovala vojvođanska poljoprivreda, jer regija iz koje dolazi, takođe je bila poznata po prizvodnji hrane, jakom voćarstvu (borovnice, jagode, jabuke) i povrtarstvo (špargle), da bi sve to tokom niza godina bilo zanemareno, da bi sada imali želju da to obnove što zbog geopolitičke situacije, što zbog pomodarstva i vladajućeg trenda, prisutnog u regionu.
            - Četvrti put sam u Vojvodini lično fokusiran na industriju, jer dolazim iz takvog okruženja, međutim, vremena su se promenila kao i moja interesovanja. Znam da je Vojvodina tradicinalno poljoprivredno podrućje i da se prozvodi hrana posebnog kvaliteta. Dolazim sa konkretnom ponudom obezbeđivanja nastupa vojvođanskih poljoprivrednih proizvođača na prestižnom poljoprivrednom sajmu u Parizu, i upoznavanja sa odgovarajućim francuskim predstavnicima, zainsteresovanim za saradnju i te proizvode. Ovaj poslovni aranžman će biti uspešniji ukoliko me Fond za razvoj Vojvodine, sa kojim godinama unazad ostvarujem odličnu saradnju, blagovremeno obavesti o strukturi proizvođača koji će se predstaviti francuskoj publici, da bih imao dovoljno vremena da organizujem kompletnu logistiku u cilju postizanja maksimalnog benefita za obe strane - rekao je gospodin Kushly.
            Saopštio je i mogućnost povezivanja Vojvodine sa Ranžisom (Rungis) mestom na jugu Pariza gde je podignuta najveća vele trgovina na svetu, koja bi mogla, za sada kao ideja, da zaživi i na ovom prostoru.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com