Thu02222024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Mesto sa srcem i dušom

Mesto sa srcem i dušom

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Tako je Sergej Zaporožac, direktor Turističke organizacije opštine Žabalj naslovio izložbeni prostor na kojem su poput unikatnih umetničkih predmeta produkteri žabaljske opštine (sa mestima Žabalj, Čurug, Gospođinci i Đurđevo), reprezentovali sireve, medove, zanatsko pivo, ugostiteljske objekte..., priredivši fantastično kulturno-gurmansko-turističko druženje na štandu TOO Žabalj, na Sajmu turizma u Novom Sadu.

            Sa srcem, jer je opština Žabalj smeštena u geografskom centru Vojvodine, a za dušu su se pobrinuli domaćini, izlagači i njihovi gosti.
            Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu 2023. je vreme promocija, prilika za viđenja, razgovore i dogovore. TOO Žabalj na ovoj manifestaciji uspostavio je jednu novu nagradu, za koju se veruje da će u narednim godinama biti dodeljivana u kontinuitetu.
            - TOO Žabalj je odlučila da ustanovi - Orden TURISTIČKOG SRCA Opštine Žabalj, u cilju promovisanja svih koji se bave turizmom, učestvuju u njegovom unapređenju, a koji se nužno reflektuje na ukupni razvoj Opštine i celog područja, i da se zahvali svim ljudima koji vredno rade na poboljšanju svojih proizvoda, radnih uslova i kvalitetom osvajaju nova tržišta, šireći dobar glas o Žablju i celoj Vojvodini - istakao je Sergej Zaporožac, a zatim prozvao Uroša Radanovića, predsednika opštine Žabalj, prvog dobitnika ove nagrade, kako se u obrazloženju povodom ove odluke kaže: „zbog zalaganja da Opština Žabalj u turističkom i svakom drugom smislu, beleži napredak u svom razvoju“.
            Primajući nagadu, gospodin Radanović se zahvalio TOO i direktoru što su prepoznali njegove napore na unapređenju opštine, takođe pohvalio bogato osmišljen prostor na kojem su se našli reprezenti male privrede, proizvođači sireva iz Čuruga, medari iz Čuruga i Gospođinaca, rakije iz Žablja, sjajne žene iz Gospođinaca, kao i etno restoran „Treća rampa“ i motel „Grand“, oba u Čurugu, naglasivši da je ovo samo deo proizvodnog opusa ovih proizvođača, kao i opštne čiji kvalitet prezentuju.
            Siguran da će sledeći Orden TURISTIČKOG SRCA Opštine Žabalj, pripasti upravo nekom od proizvođača iz ove opštine u ime kolega Zorica Radišić, Radionica sira FARMER, zahvalila se TOO i Opštini Žabalj na podršci malim preduzetnicima i pozvala sve goste da probaju delikatesne produkte od sireva, kolača, a pre svega specijalitete od divljači iz lovišta „Stara Tisa“ pripremljeniih, posebno za ovu priliku, u motelu „Grand“.
            Predstavljajući Kalendar predstojećih događaja direktor je podsetio da je sredinom septembra ove godine u centru Žablja uspešno održan prvi Festival zanatskog piva, a potvrda je stigla od MAGNUS KRAFT, brenda iz Novog Sada, te su prisutni mogli i da degustiraju hladni zlatni napitak od ječmenog slada.
            Ovom prilikom je predstavljena i nova turistička atrakcija - plovidba katamaranom, kroz zaštićeno područje i Park prirode „Jegrička“, koji nudi neverovatan osećaj mira, spokoja, kompletnog užitka.
            Publika u dobrom raspoloženju je ispratila i efektan nastup KUD „Branislav Nušić“ iz Đurđeva, u čemu im je pomogla nesvakidašnje atraktivna igračka trupa Centra „Una Saga Serbica'' iz Beograda.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com