Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TONS predstavio predstojeće zimske festivale u Novom Sadu

TONS predstavio predstojeće zimske festivale u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Turistička organizacija Grada Novog Sada je i ove godine učestvovala na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, koji je održan po 54. put u periodu od 30. novembra do 2. decembra 2023. godine.
            TONS je na ovogodišnjem sajmu predstavio zimsku turističku ponudu Novog Sada, koja uključuje predstojeće zimske festivale poput Novosadskog Zimzolenda, Ledene šume i organizovanog dočeka Nove godine, ali i kroz postojeće brošure upoznao posetioce sa celokupnom ponudom. Uz novosadsku ponudu, u toku tri danatrajanja Sajma turizma, na štandu TONS-a predstavljena je i ponuda Turističke organizacije opštine Sremski Кarlovci, prezentacija vina Novosadskog vinskog puta i Vinske galaksije Sremskih Кarlovaca.

            Regija partner ovogodišnjeg Sajma turizma bila je Boka Кotorska. Na Sajmu je bilo prisutno više od 250 učesnika iz Srbije, Crne Gore i regiona, a prvi put su se predstavile zemlje kao što su Кamerun, Indija i Nepal. Aktivno učešće na Međunarodnom sajmu turizma imale su turističke agencije sa aranžmanima u susret zimskoj sezoni 2023/24, kao i prve ponude za leto 2024, turističke organizacije gradova i opština, kao i organizatori manifestacija iz zemlje, regiona i inostranstva. U okviru ponude na Sajmu, organizovani su i poslovni sastanci (V2V point), Dani karijere u turizmu, kao i međunarodna konferencija za mlade MEКST, koja je ove godine održana jubilarni deseti put.
            Nedelju dana ranije Turistička organizacija Grada Novog Sada učestvovala je na Beogradskom turističkom i „MICE“ forumu na Beogradskom sajmu, u organizaciji Turističke organizacije Beograda, Centra za razvoj turizma CERTUS u saradnji s Turističkom prizmom, a uz prisustvo predstavnika javnog i privatnog turističkog sektora iz zemlje i regiona.
            Učestvujući na panelu posvećen međusobnoj saradnji i umrežavanju gradova u turizmu, direktor Branislav Кnežević, istakao je da je inicijativa koju je TO pokrenuo ove godine putem organizacije inicijalnog sastanka buduće Mreže turističkih gradova u Novom Sadu izazvala izuzetno dobre reakcije i da se, samim tim, ova ideja nalazi na korak do formalizacije.
            U okviru svečanog dela Foruma, Turističkoj organizaciji Grada Novog Sada dodeljena je nagrada Turistička prizma u kategoriji Destinacijska menadžment organizacija. Nagrada Turistička prizma se dodeljuje od 1997. godine za izuzetan doprinos u podizanju nivoa turističkih usluga, a sa ciljem podsticanja inovativnosti u turizmu. Žiri čine turistički novinari iz zemalja regiona i predviđeno je da se nagrada dodeljuje u 12 kategorija, ali zbog visokih kriterijuma nikada do sada nisu dodeljena priznanja u svim kategorijama u jednoj godini. Dobitnici ovogodišnje prizme u kategoriji Destinacijska menadžment organizacija, pored Turističke organizacije Grada Novog Sada, su i Opština Kotor i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com