Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodina na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

Privredna komora Vojvodina na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Iz godine u godinu potvrđuje se značaj rada Privredne komore Vojvodine (PKV), institucije koja spaja i povezuje privredne subjekte kroz brojne aktivnosti u kojima preuzima aktivnu ulogu lidera.
            - Prošle godine se pokazalo dobrim, a ove se to i potvrdilo, da je samostalan nastup Sajma turizma bio pun pogodak. Posećuju ga oni koji znaju šta hoće da vide, šta da nađu, koje ukuse da probaju i smatram da je ovo još jedna uzlazna stepenica u razvoju ove sajamske manifestacije - primećuje Branislav Mamić, sekretar Sektora usluga, srećan zbog prijatelja sa sajma, ali i zbog Komore, koja je ove godine u jednom neobično „poslovnom minimalizmu“, imala zapažen nastup sa preko 30 izlagača na svom štandu.

            Posebno je naglasio prijateljske odnose sa Bokom Kotorskom i Crnogorskom nacionalnom zajednicom i za njega je samo pitanje vremena kada će se ubrzati kvalitet ove saradnje. Fantastičan nastup imali su gosti Gospodarstva Istarske županije - Pula, koji su na Sajmu predstavili svojih šest kompanija i njihovu atraktivnu i zanimljivu ponudu „turističku Meku“ i u svetskim okvirima, i puni utisaka otišli iz Novog Sada, zadovoljni onim što su čuli, videli. PKV povratnom posetom na Istarskom sajmu u maju 2024. treba da odgovori ovom izazovu predstavljajući Vojvodinu u najlepšem svetlu.
            - Ovakvi susreti bitni su sa pozicija širenja znanja, naših vrednosti i vrednosti naših kompija u okruženju - ali po rečima gospodina Mamića, uz uvažavanje digitalnih medija i veštačke inteligencije, najvažniji su bili i biće ljudi. Bez kontakata, bez tête-à-tête razgovora, razmene energije, nazdravljanja uz sjajne vojvođanske i srpske specijalitete i vina, sve drugo nema šanse, i teško je ne složiti se sa njegovom procenom.
            Sektor turizma PKV zabeležio je sjajnu godinu. Između ostalog, nekoliko nastupa na na svetskim sajmovima, nastup sa TO Srbije i TO Beograda u Turskoj na sajmu nakon zemljotresa. PKV nekoliko godina beleži zapažene nastupe na Sajmu turizma u Budimpešti, najavljenom i za narednu godinu. Iako se poklapa sa najvećim u regionu Međunarodnim sajmom turizma u Beogradu, PKV će kao i ranijih godina uspeti da prevaziđe datumska preklapanja i iznese svoju ponudu na oba.
            Ove godine PKV će nastupiti na Sajmu turizma u Beču. Nakon prethodnih, eksperitmentalnih godina, priprema se veoma ozbiljan performans, za šta je već dogovorena pozicija i svi uslovi za spektakl u periodu od 14 - 17. marta 2024.
            Sekretar je najavio nastavak uspešne saradnje sa Nemanjom Dimićem, idejnim tvorcem, autorom i organizatorom MEKST-a za Treći turistički samit Vojvodine, na koji se već prve godine odazvalo 200 firmi, kompanija.
            Sredinom godine PKV na svečanosti povodom Kapije uspeha dodeljuje priznanja onima koji su svojim radom, zalaganjem i istrajnošću unapredili turizam i ugostiteljstvo. PKV nastavlja serijal predavanja vezanih za veštačku inteligenciju u turizmu.
            PKV, institucija sa veoma bitnom ulogom Sektora turizma u turističkom miljeu, mesto je „otvorenih vrata“ za sve koji traže pravu informaciju:
            - Potpuno sam siguran da smo ostavili svoj pečat, i često sarađujemo i na dnevnom nivou sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, kao i TO Vojvodinom, a u poslednje vreme, što mi je puno srce, i sa TOO Novog Sada. Svi smo na istom zadatku, jer svi naši partneri koji dolaze, trebaju podršku od naših turističkih poslednika, da ih ugoste, da im predstave grad u najboljem svetlu, da vide naše bogatstvo i kulturu jer Vojvodina je definitivno destinacija o kojoj bih i sam, kojem su to samo deo aktivnosti, mogao da govorim satima, kako o gasto-eno ponudi, kulturnom nasleđu, manifestacijama, tako i o arhitetkturi, njenom prirodnom blagu - naglasio je naš sagovornik, najavljujući novi turistički koncept medicina-wellness i sve poslove vezane za taj segment uz podršku sjajnih kadrova. U tom modelu nedostaje nekoliko karika koje PKV može da prevaziđe, premosti, motivišući goste/turiste i dajući im realne osnove za boravak duži od dva, tri dana. Siguran da se točkić zakotrljao, gospodin Mamić je priznao da bi lično voleo da ide i brže, dok mu prethodna iskustva govore da za kvalitet mora da prođe neko vreme, da se ne radi prebrzo i kuso, da ne pretrčimo sami sebe.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com