Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novi Bečej predstavio razloge zbog kojih treba doći u ovu varoš

Novi Bečej predstavio razloge zbog kojih treba doći u ovu varoš

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

    Turistička organizacija opštine Novi Bečej po deseti put u kontinuitetu se predstavila na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. U maniru vojvođanske tradicije, TOO Novi Bečej je i ove godine imao jedan od najzapaženijih štandova na Sajmu. Novobečejci su na originalan način preslikali nostalgičnu atmosferu banatskih salaša na svoj štand. Velike kupe tulaja i bale slame na kojima su kao posluženje servirani najukusniji vojvođanski specijaliteti, mamili su svojim ukusom i mirisom posetioce. Uz fantastično vino Muskat Krokan sa Bisernog ostrva, ugođaj je bio potpun. Med i proizvodi od meda kao i prirodna kozmetika vrednih i kreativnih Novobečejaca privukli su pažnju posetilaca sajma.

    Pored autentičnog ambijenta banatskih motiva, Turistička organizacija opštine Novi Bečej predstavila je i sve one destinacije koje treba obavezno obići kada dođete u novobečejsku varoš. Tiski kej i reka Tisa kao prva impresija pri dolasku u Novi Bečej, tri zavičajna muzija opštine - muzej „Glavaševa kuća“ u Novom Bečeju i muzeji „Kotarka“ i „Žeravica“ u Novom Miloševu, razlog su više za posetu varoši. Priroda specijalnog rezervata prirode Slano Kopovo i veličanstveni ples ždralova u jesen, Stari hrast lužnjak u naseljenom mestu Kumane i Biserno ostrvo okićeno sada već zlatnim vinogradima koji rađaju najkvalitetnije sorte grožđa od kojih je Muskat Krokan ovenčan slavom još od XIX veka, samo su deo bogate turističke ponude opštine Novi Bečej. Tu su i mala skrivena blaga turističke ponude poput mini Zoo - vrta Jorgin u Novom Miloševu, koje čuva i neguje nezaštićene vrste ptica plovuša kao i spomen kuća Vladimira Tolstoja, unuka velikog ruskog klasika Lava Nikolajeviča Tolstoja koja krije magični ljubavni bunar.
    Predstavljeni su odlični smeštajni kapaciteti od kojih su neki savremeni, ali i oni koji još uvek čuvaju duh Starog Banata, seoske kuće i domaćinstva koja nude više od prenoćišta. Lep ambijent, prijatna atmosfera i ukusni banatski specijaliteti kojima se mogu pohvaliti Novobečejci, pravi su izbor za sve posetioce koji žele mir, tišinu i odmor u ovoj bajkovitoj ravnici.
    Na ovogodišnjem sajmu turizma u Novom Sadu, Novi Bečej je doneo dašak ravničarske lepote, mirise i ukuse Banata i tradicionalnu vojvođansku ljubaznost. Svi koji su posetili štand Turističke organizacije opštine Novi Bečej, uključujući kolege i saradnike turističke organizacije, mogli su da se iznova uvere u gostoprimljivost i srdačnost po kojoj je ovaj kraj prepoznatljiv. I zaista, slogan “Kad god došli dobrodošli“, u potpunosti je opravdan.

Tekst: Tatjana Vlaškalin

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com