Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE SREĆNE NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE ŽELI VAM TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE

SREĆNE NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE ŽELI VAM TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

    Jubilarna 2023. godina, polako ostaje za nama, idemo u susret novim planovima, promocijama, inovacijama i novoj 2024. godini. Kada se osvrnemo unazad, brojne aktivnosti su obeležile 2023. godinu, počevši od učešća Turističke organizacije Vojvodine na međunarodnim sajmovima turizma u zemlji i inostranstvu, aktivno učešće na konferencijama i događajima, projekti prekogranične saradnje, poseta brojnih inostranih medija, kreiranje novih turističkih proizvoda, kao i izuzetna saradnja sa brojnim institucijama i privrednim subjektima.

    Od početka 2023. godine Turistička organizacija Vojvodine je prezentovala turističku ponudu Pokrajine na 14 međunarodnih sajmova turizma. Takođe, u ovoj godini Turistička organizacija Vojvodine je sudelovala na brojnim događajima, od kojih je na dva događaja preuzela ulogu suorganizatora („Tour de Fruška“ i „Međunarodni festival Grašca“). Kao jedan od vidova promocije turističke ponude Vojvodine organizovano je „Vojvođansko veče“ u Ljubljani i Budimpešti.
    Događaj, odnosno turistički proizvod koji je zauzeo posebno mesto u 2023. godini jeste realizacija prve Fruškogorske vinske šetnje „Fruška Walk & Wine 2023“, koja je objedinila vinski turizam i aktivni odmor. Navedeni događaj, realizovan je od strane Turističke organizacije Vojvodine u avgustu, uz podršku Pokrajinske vlade, Ministarstva turizma i omladine, Opštine Irig, Nacionalnog parka „Fruška gora“, Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „Srem - Fruška gora“, Garancijskog fonda AP Vojvodine i Razvojnog fonda Vojvodine. Događaj je podrazumevao inspirativnu šetnju (7,6 km) kroz fruškogorske vinograde, gde su učesnici imali priliku da uživaju u degustaciji vrhunskih fruškogorskih vina na četiri degustaciona punkta i ukusima lokalnih gastronomskih specijaliteta, uz prigodan muzički program na svakom punktu. Posebna pažnja pri realizaciji ovog događaja posvećena je održivom turizmu i ekološkoj odgovornosti, shodno tome, rezervacije i prodaja vaučera za učesnike prve fruškogorske šetnje, vršile su se putem digitalne platforme.
    2023. godina bila je u znaku jubileja, odnosno obeležavanja 20 godina poslovanja Turističke organizacije Vojvodine, s tim u vezi organizovana je nagradna igra za pratioce na Instagram profilu Turističke organizacije Vojvodine Vojvodina Travel, u periodu od maja do avgusta, gde su učesnici imali mogućnost da osvoje vredne nagrade i upoznaju se sa turističkom ponudom AP Vojvodine. Prethodnih 20 godina bili su putanja puna izazova i promena, uporno smo se prilagođavali dinamičnim promenama u turističkoj industriji, koristili nove tehnologije i usavršavali svoje veštine, kako bismo pružili najbolju moguću podršku turizmu u Vojvodini. Vojvodina je danas atraktivna turistička destinacija, na širem turističkom tržištu, a sve to ne bi bilo moguće bez sinergije sa brojnim institucijama, na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou, kao i privrednim subjektima sa teritorije AP Vojvodine. Kako bi se izrazila zahvalnost partnerima, sublimirali postignuti rezultati i najavili dalji koraci u poslovanju, u oktobru je obeležen jubilej Turističke organizacije Vojvodine i Garancijskog fonda AP Vojvodine pod sloganom „20 GODINA GARANTOVANI USPEH“.
    Jačanje lokalne privrede predstavlja jednu od bitnih karika u unapređenju turističkog sektora. Turistička organizacija Vojvodine u okviru realizacije projekta prekogranične saradnje pod nazivom “Smarter AoE” pruža podršku unapređenju poslovanja malih i srednjih preduzeća. Naime, projekat ima za cilj da podstiče usvajanje digitalizacije i inovacija od strane MSP u turizmu kroz transnacionalnu saradnju. Projekat je počeo sa realizacijom početkom 2022. godine, vodeći partner na projektu je Iskriva - Institut za ravoj lokalnih potencijala, dok su ostali partneri Turistička organizacija Vojvodine, Result d.o.o - Slovenija, Pomurski tehnološki park - Slovenija, Preduzetnički incubator BIOS d.o.o. - Hrvatska, West Pannon - Mađarska, Institut za strateške studije i prognoze - Crna Gora, Udruženje hotelske industrije Rumunije - Rumunija i Bugarsko-rumunska privredna komora - Bugarska. U avgustu 17 preduzeća iz Zapadnobačkog okruga je dobilo šansu da svoje projekte, u vezi sa digitalnom transformacijom, finansira putem projekta “Cosme - Smarter AoE”.
    Zatvaramo poglavlje 2023. godine, sa osećajem ponosa znajući da smo zajedno doprineli povećanju prepoznatljivosti  turističke ponude i konkurentnosti  Vojvodine kao turističke destinacije i samim tim povećanju broja posetilaca. Turistička organizacija Vojvodine je i u ovoj jubilarnoj godini uspela da prenese čaroliju turističkih sadržaja Vojvodine širem auditorijumu, kreirajući sećanja koja će trajati zauvek.
    Srećnu i uspešnu 2024. godinu želi vam direktorka Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović sa timom Turističke organizacije Vojvodine!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com