Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE FIMEK: OŠ Bratstvo jedinstvo, Kucura, najuspešnija na Danima informatike u školama Vojvodine 2023

FIMEK: OŠ Bratstvo jedinstvo, Kucura, najuspešnija na Danima informatike u školama Vojvodine 2023

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

    Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 20.12.2023. godine održana je završna svečanost projekta „Dani informatike u školama Vojvodine 2023“. Na završnoj svečanosti proglašene su najuspešnije škole i učenici koji su učestvovali na takmičenju. Plaketa "Prof. Stjepan Han" za postignut uspeh u okviru akcije "Dani informatike u školama Vojvodine" dodeljena je OŠ “Bratstvo jedinstvo” u Kucuri.

    „Dani informatike u školama Vojvodine" je manifestacija koja se realizuje od 2005. godine u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment - FIMEK. Organizator i realizator ove manifestacije je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike. Plaketa „Prof. dr Stjepan Han" dodeljuje se svake godine najboljoj školi iz oblasti informatizacije u Vojvodini. Istovremeno u okviru ove manifestacije nagrađene su i škole, nastavnici i učenici koji su u određenim aktivnostima postigli izvanredne rezultate u ovoj godini. Cilj ovog projekta je da podstakne proces informatizacije nastave u školama Vojvodine kao i da se popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima, a učešće velikog broja škola potvrda je da je taj cilj i ostvaren.
    U ime Univerziteta Privredna akademija pod čijim je okriljem Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, prisutne je pozdravio prof. dr Dragan Soleša, rektor Univerziteta. Prema rečima rektora, prof. dr Dragana Soleše, IT delatnost je jedna od najznačajnijih u Srbiji i zato će Univerzitet, kao i Fakultet nastaviti da razvijaju primenu informatike u pokrajinskim školama.
    - Ovo je mesto odakle bih ja pozvao sve relevantne faktore u našem društvu da se uključe u ovo takmičenje i nagrađivanje naših najboljih, mladih, ljudi. Na taj način bi pokazali da su mladi ljudi ovom društvu najvredniji i da sve ostalo može da bude na drugom mestu - poručio je rektor.
    Prisutne je pozdravila i Sonja Ćato, šef odseka za obrazovanje u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice i naglasila je da pokrajinska vlada smatra da su ovakvi projekti veoma važni za mlade, pa zato od početka podržava realizaciju ovog projekta iz godine u godinu.
    Prof. dr Slobodan Popov, autor projekta i predsednik Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike naglasio je da bez podrške Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment koji otvara vrata svim dobrim idejama u doprinosu nauke i obrazovanja, Centar ne bi opstao sa uspehom i visokim rezultatima dugi niz godina. Tim povodom je rekao:     - Ne smemo dozvoliti da mlada pokolenja naše zemlje budu inferiorna u tehnološkom domenu u odnosu na naše okruženje.
    Jasmina Pastonjicki, predsednica žirija, istakla je da i pored problema sa kojima se osnovne i srednje škole susreću koji se odnose na manjak opreme i sredstava, nastavnici i mentori i dalje pronalaze motivaciju i entuzijazam da svoje učenike pripreme za ovo takmičenje, na kojem dugi niz godina beleže visoke rezultate.
    - Tehnologija je sveprisutna u svakodnevnom životu. Ona je tu i mi moramo pratiti korak sa njom - poručila ke Jasmina Pastornjicki.
    Na samom kraju, ali nikako manje važan, obratio se prof. dr Ilija Ćosić koji je govorio o anagdotama i događajima profesora Stjepana Hana.
    Brojnim nagrađenim školama, nastavnicima i učenicima pripremljene su prigodne nagrade za postignute rezultate u različitim kategorijama: školski vebsajt, rad na interaktivnim tablama, realizacija stručnog usavršavanja, oblast robotike, oblasti informatike itd.

Više fotografija na: https://www.facebook.com/topserbia 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com