Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Katarina Obradović Jovanović dobitnica nagrade za poseban doprinos razvoju zadrugarstva - Radislav Jovanov

Katarina Obradović Jovanović dobitnica nagrade za poseban doprinos razvoju zadrugarstva - Radislav Jovanov

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Ovogodišnja nagrada Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) - „Radislav Jovanov“ dodeljena je Katarini Obradović Jovanović, pomoćniku ministra privrede iz Sektora za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, za istrajnost i zajednički rad sa Radicom Jovanovim na formiranju novog pravnog okvira za poslovanje zadruga i rešavanju pitanja zadružne imovine, odnosno društvene imovine koja nije bila uknjižena kao zadružna. Nagradu je predela mr Jelena Nestorov, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV).

            Zahvaljujući se na nagradi koja nosi ime velikog pobornika obnove i razvoja zadrugarstva, Katarina Obradović Jovanović istakla je zadovoljstvo radom na ovom projektu, koji je omogućio rešavanje dugogodišnjeg problema upisa zadružne svojine, stvorena zdrava osnova kako za njegovo unapređenje, tako i razvoj zadruga.
            - U narednom periodu imamo obavezu da svi zajedno radimo da zadrugarstvo održimo u ovim novim okolnostima, s obzirom na značaj zadruga za razvoj privrede Srbije i razvoj sela. U tom smislu Ministarstvo privrede se zalaže da zadruge ravnopravno mogu da učestvuju u svim projektima koji se realizuju i pozvala bih sve zadrugare i predstavnike zadruga koji imaju i preradu, s obzirom na nadležnost Ministarstva privrede u tom sektoru, da nam se obrate, da prate na sajtu preduzetnistvo.gov.rs raspoložove vidove programa podrške koje realizujemo kroz godišnje cikluse. Do sada su nam se javljale pojedine zadruge, ali smatramo da u Vojvodini ima mnogo više potencijala od onoga što je realizovano, i naša ruka je pružena za svaku vrstu pomoći i saradnje - tim rečima obratila se Jelena Obradović Jovanović prisutnima, dodavši da ovu nagradu smatra posebnom jer je prima od mr Jelene Nestorov, osobe koja u ovom trenutku najviše zna i može da pomogne razvoju zadrugarstva u Srbiji.
            Ova nagrada je po odluci Upravnog odbora Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) ustanovljena minule, 2022. godine, i nosi ime Radislava Jovanova, dugogodišnjeg predsednika ove krovne organizacije zadrugara Vojvodine, koji je preminuo jula 2021. godine posle teške bolesti.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com