Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Srpska nova godina na Zlatiboru u znaku spektakla i tradicije

Srpska nova godina na Zlatiboru u znaku spektakla i tradicije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor su za turiste i sugrađane na Kraljevom trgu organizovali spektakularan koncert Bojana Marovića i trubačkog orkestra Dejana Jevđića, uz učešće iskusne pevačice Mirjane Aleksić, povodom tradicionalnog dočeka Srpske nove godine.

            Koncert je započeo oko 21 čas, a posetioci su se odazvali u velikom broju uprkos zimskoj temperaturi. Bojan je otvorio koncert svojim hitom “Neka te ljubi” što je bio savršen način da publika zapeva zajedno s njim. Dodatni topli tonovi stizali su uz tradicionalne zimske napitke poput kuvanog vina i rakije, a Marović je nastavio s nizom hitova, ostavljajući snažan utisak na sve prisutne.
            Zlatiborska publika je dočekala ponoć uz pesmu “Srpkinja je mene majka rodila” koju je otpevala Mirjana Aleksić uz zvuke trube orkestra Dejana Jevđića. Ova prelepa noć na “zlatnoj planini” dodatno je obogaćena izuzetnim izvođenjem poznate pevačice, koja je svojim vokalnim darom oduševila prisutne kroz pesme “Veseli se srpski rode”, “Veseljak”, “Hej dragi, dragi”. Bogat program ove večeri “zatvorio” je trubački orkestar Aleksandra Grujičića koji je za najuporniju publiku svirao do kasno u noć.
            Osim centralnog dočeka na Kraljevom trgu, posetioci Zlatibora imali su priliku da uživaju u mnogobrojnim zabavnim događajima širom planine. Gostovanja poznatih imena estrade obogatila su noćne programe renomiranih klubova, hotela i drugih ugostiteljskih objekata.
            Za ljubitelje idiličnih seoskih sredina, doček u zlatiborskom selu Jablanici ponudio je raznovrsne aktivnosti, uključujući večernje bogosluženje, tradicionalno loženje badnjaka ispred crkve brvnare, Božić Batu, lovački gulaš, lovački kupus, predstavu pozorišta “Osmeh”, tople napitke i nezaboravno druženje uz zvuke trube i novogodišnji vatromet.
            Zimska turistička sezona na najposećenijoj planini Srbije uveliko je u toku, a nikad boljoj posećenosti doprinosi i snežni pokrivač koji se dugo očekivao, na radost turista. Za posetioce je otvoren Ski-centar Tornik, kao i dve skijaške staze u centru Zlatibora: Avantura park i Obudovica. “Gold gondola” pored spektakularnog pogleda tokom vožnje, organizuje i brojne aktivnosti za posetioce svih uzrasta.
            Osim zimskih čarolija, Zlatibor nudi bogat kulturni program u Kulturnom centru, gde se održavaju različiti događaji i manifestacije, prilagođene interesovanjima turista. Tako da, osim skijanja i uživanja u zimskim sportovima, posetioci mogu upotpuniti svoje iskustvo kroz kulturne sadržaje.
            Informacije o svim događajima koji se održavaju na Zlatiboru možete pronaći na https://www.zlatibor.org.rs.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com