Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE KRAJ OSME SEZONE KLIZANJA I DRUŽENJA U DUNAVSKOM PARKU - „LEDENA ŠUMA“ ZABELEŽILA REKORDNU POSEĆENOST OVE ZIME

KRAJ OSME SEZONE KLIZANJA I DRUŽENJA U DUNAVSKOM PARKU - „LEDENA ŠUMA“ ZABELEŽILA REKORDNU POSEĆENOST OVE ZIME

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Večeras je u Dunavskom parku svirkom novosadskog benda „Negde između“ i sa poslednjim klizačima u ovoj sezoni, zatvorena osma po redu manifestacija „Ledena šuma“ koja je ove godine održana u Novom Sadu u periodu od 15. decembra do 14. januara.

Na samom kraju prazničnog perioda ali i zimskog raspusta, posetioci svih generacija uživali su u jedinstveno dekorisanom ambijentu Dunavskog parka kao i zabavi i rekreaciji na otvorenom a posebna zanimljivost za sve bila je i veridba mladog para koja je u vidu iznenađenja upriličena u večeri dočeka Pravoslavne Nove godine na klizalištu „Ledene šume“.

Tokom mesec dana trajanja, „Ledena šuma“ je u svojoj osmoj sezoni okupila oko 40 hiljada klizača, što predstvalja dosadašnji rekord u registrovanom broju poseta klizalištu za 30 dana održavanja manifestacije.

U cilju popularizacije rekreativnog klizanja, kao zabavnog zimskog sporta, kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, udruženjima građana, Sigurnom kućom i Dečijim selom, oko 8 000 dece iz Novog Sada i Vojvodine imalo je priliku da u pratnji svojih vaspitača i učitelja dođe na besplatne termine klizanja na otvorenom.

Zimski prodajni bazar „Snežni grad“ okupio je i ove godine 20 izlagača, mahom proizvođača domaće hrane, slatkiša i zimskih delikatesa koji su na najbolji način izašli u susret svima koji su posetili Dunavski park u potarzi za finim ukusima i zimskim uspomenama.

Publika je gotovo svakodnevno uživala u brojnim besplatnim umetničkim, zabavnim, kulturnim i edukativnim programima u okviru kojih je afirmisano oko 30 novosadskih izvođača i organizacija. Neki od njih su: „Teatrilo“,  studio „Željko Veseljko“, „Haos“ animatori, animatorski tim „Slavi sa Slavicom“, horski sastavi „Pop Rok“, „Mi i La na štiklama“, dečiji hor „Sveti Vasilije Ostorški“,  Gradska biblioteka u Novom Sadu, bendovi „Đarma i metkovi“, „Tragovi prošlosti“, „Prizori“ i mnogi drugi.

Zahvaljujući podršci Grada Novog Sada i kompanije „NIS“ i ove godine, „Ledena šuma“ bila je domaćin tradicionalnog dočeka Dečije Nove godine a najmlađi Novosađani su uz gradski novogodišnji maskenbal, zabavni program i neizostavno puštanje hiljadu balona iz Dunavskog parka prvi u Srbiji obeležili doček Nove godine.  

U saradnji sa Turističkom organizacijom grada Novog Sada, „Ledena šuma“ je i ove sezone zauzela značajno mesto u zimskoj turističkoj ponudi Novog Sada i kao jedan od ključnih sadržaja privukla veliki broj turista kako iz zemlje i regiona tako i iz drugih krajeva Evrope, Rusije i Kine.

Za sve dodatne informacije u vezi sa ovogodišnjim aktuelnostima i održavanjem manifestacije „Ledena šuma“, stoji Vam na raspolagnju naša služba za pres i komunikacije.

foto: Ledena šuma

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com