Fri07192024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Vesti sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu

Vesti sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

    Dve humanitarne animacije studenata
    Kao i prethodnih godina i u ovoj školskoj godini biće održani tematski događaji koje realizuju studenti hotelijerstva 3. godine u okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu i hotelijerstvu Prirodno-matematičkog fakultata Univerziteta u Novom Sadu, uz pomoć svojih kolega sa Gastronomije.

    Ove godine biće organizovana dva događaja:
    Prvi je zakazan za utorak,30. januara 2024. godine u SKC „Fabrika" (Bulevar Despota Stefana br.5) kada će biti održan tematski događaj pod nazivom "Dance with somebody". Vreme održavanja je od 20h (okupljanje gostiju od 19.30h do 20h). Prikupljena sredstva će se usmeriti udruženju "Dece sa ahondroplazijom Srbije". Cena ulaznice je 1200,00 din (gastronomski zalogaji/kanapei ili finger food i gratis piće po želji, učešće u tomboli). Kontakt za više informacija: Katarina Mirčić 065 81 00 806.
    Nedelju dana kasnije, 06. februara 2024. godine, u hotelu Sheraton  (Polgar Andraša 1) biće održan tematski događaj pod nazivom "PORTUGALiJA". Vreme održavanja je od 20h (okupljanje gostiju od 19.30h do 20h). Prikupljena sredstva će se usmeriti udruženju "Daun" iz Novog Sada. Svi gosti će dobiti večeru u tri ganga (predjelo, glavno jelo i dezert) i imaju pravo učeća u tomboli. Cene ulaznica su: 2.000,00 dinara. Kontakt za više informacija: Marija Mikloš 061 59 45 458.
    Besplatna pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita
    Kako bi zainteresovanim srednjoškolcima olakšali predstojeći korak ka upisu na neki od smerova, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu i ove godine organizuje pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita.
    Dugogodišnja tradicija i stečeno iskustvo održavanja ove nastave srednjoškolcima svakako može biti od velike pomoći i koristi.
    Pripremna nastava iz hemije će biti organizovana onlajn subotom, počevši od 03. februara 2024. godine, a više informacija i detalja oko pripremne nastave možete pronaći na sajtu Departmana za hemiju (www.dh.uns.ac.rs).
    Na Departmanu za biologiju i ekologiju, pripreme su namenjene svim učenicima koji za prijemni ispit na fakultete u Srbiji polažu test iz biologije. Nastava obuhvata sadržaje koji su obrađeni u gimnazijskim udžbenicima biologije po novom programu. Cilj pripremne nastave je da pripremi buduće studente ne samo za polaganje prijemnog ispita, već i za savladavanje nastave iz biologije na maturskom ispitu i kasnije na studijama. Nastava počinje 10. februara i traje do 8. juna 2024. godine i realizovaće se preko on line preko platforme Moodle Prirodno-matematičkog fakulteta. Pripremna nastava koju organizuje Departman za biologiju je BESPLATNA (www.dbe.uns.ac.rs).
    Besplatna će biti priprema i na Departmanu za matematiku i informatiku, koja počinje u utorak, 06. februara (www.dmi.uns.ac.rs).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com