Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vesti iz Turističke organizacije Vojvodine

Vesti iz Turističke organizacije Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Turistička organizacija Vojvodine se po prvi put predstavila tržištu Španije na Međunarodnom sajmu turizma "FITUR", koji je održan od 24. do 28. januara 2024. godine u Madridu. Na štandu Turističke organizacije Srbije, svoju ponudu predstavili su i turističke organizacije Beograda, Novog Sada, Subotice i Kraljeva, Air Serbia i turističke agencije Kontiki Travel i Gloub Metropolitan Tours.

            Prvog dana sajma štand je posetio ministar turizma i omladine, gospodin Husein Memić sa delegacijom, dok je drugog dana sajma Turistička organizacija Srbije u saradnji sa turističkom agencijom Kontiki Travel održala prezentaciju celokupne turističke ponude Srbije. Tom prilikom poklonjeno je i nagradno putovanje u Srbiju u trajanju od četiri dana.
            Posetioci sajma pokazali su interesovanje za turističku ponudu Vojvodine, gradske destinacije i kratke odmore sa elementima kulturnog turizma i aktivnog odmora.
            Turistička organizacija Vojvodine najavila je dve manifestacije: Fruškogorsku vinsku šetnju "Fruška Walk & Wine 2024", koja će se održati 08. juna, i sportsko-rekreativnu manifestaciju Gran Fondo, koja će se održati 16. juna. U vezi sa tim Turistička organizacija Vojvodine dogovorila je posetu španskih medija u narednim mesecima.
            Prema istraživanjima Evropske Turističke Komisije (ETC), koja se odnose na namere putovanja Španaca, 75% Španaca planira da putuje. Pretežna većina putovanja planirana je u rasponu od 4 do 6 noći, a za više od 50% putovanja planirani budžet iznosi između 500 i 1.500 eura. Najtraženija vrsta putovanja je gradski odmor. Najveći broj Španaca putovaće sa partnerom, a potom sa porodicom.
            Od 31. januara do 03. februara 2024. Bi’ održava34. Sajam turizma, kamp opreme „Alpe Adria“ u Ljubljani. Ovaj sajam je glavna turistička manifestacija u Sloveniji, koja ima za cilj promociju održivog i aktivnog turizma. Prošle godine, na sajmu se predstavilo preko 250 turističkih ponuđača iz regiona i sveta, a sajam je posetilo preko 26.000 posetilaca.
            Turistička organizacija Vojvodine će predstaviti celokupnu turističku ponudu Pokrajine sa akcentom na aktivni odmor i vinski turizam. Posetioci će imati prilike da se upoznaju i sa glavnim manifestacijama u Vojvodini, koje će se održati ovog proleća. Na štandu Turističke organizacije Vojvodine, turističke ponude predstaviće i: Turističke organizacije Šida, Apatina, Sombora, Temerina, Subotice, Vršca, Kikinde, Etno kompleks Deliblatska čarda, Tour de Fruška, Garancijski fond AP Vojvodine i kamp Mini Yugoslavia.
            Veče uoči sajma, Turistička organizacija Vojvodine organizuje "Vojvođansko veče“, na kojoj će turistički delatnici, predstavnici medija i ostali privredni subjekti, imati prilike da degustiraju kvalitetna vojvođanska vina i specijalitete.
            Turisti iz Slovenije u 2022. godini zauzimaju 8. mesto sa udelom od 5,31% od ukupnog broja dolazaka inostranih turista u Vojvodini.
            Turristička organizacija Vojvodine će tokom februara nastupiti na još dva sajma - 45. Međunarodnom sajam turizma u Beogradu od 22. do 25., koji se ove godine održava pod sloganom “Avantura počinje ovde”, i na 46. Međunarodnom sajmu turizma UTAZAS i Sajmu nautike i Caravan Salon, kao i E -bike test&show i E-bike Show, koji se u istom terminu (22. do 25.02.) održavaju u u Budimpešti.

Izvor: www.vojvodina.travel

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com