Tue06182024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back HRANA I PIĆE VINO Dr Nenad Ivanišević: Vizijom i razumevanjem do nove vrednosti

Dr Nenad Ivanišević: Vizijom i razumevanjem do nove vrednosti

  • PDF

         - Sve što mislite da Vlada AP Vojvodine, u okviru Sekretarijata treba i može da pomogne, nemojte kucati. Naša vrata su za vas uvek otvorena - poručio je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam na Godišnjoj skupštini Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla SREM - FRUŠKA GORA, početkom februara ove godine u Galeriji Matice Srpske u Novom Sadu.

                Udruženje SREM - FRUŠKA GORA svake godine na Godišnjoj skupšini, između ostalog, iskazuje i zahvalnost za podršku i činjenje, dodelom priznanja zaslužnim institucijama i pojedincima, među kojima je ovom prilikom bio i dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. Zahvaljujući se u ime nagrađenih, sekretar je istakao:
            -Vi ste naš ponos i to ne kažem iz kurtoazije, jer kada je Saša Vinčić dobio nagradu za svoj Grašac, bio sam ponosan kao da je moj najrođeniji; isto tako i kada su Gordan Bašić (Vinarija Quet, Banoštar) i Saša Tadić (Vinarija Salaxia, Rakovac), otvarali svoje restorane, to su bili i naši uspesi. Ako nismo pomogli koliko mislite da smo trebali, vreme je pred nama i trudićemo se da pomognemo još više, zajedno sa Privrednom komorom Vojvodine i Turističkom organizacijom Vojvodine - rekao je dr Ivanišević.
            Iskoristio je ovu svečanu priliku da najavi drugi, veliki događaj, predstojeći Međunarodni sajam turizma u Beogradu (22-25. februara), gde će po drugi put vinarije iz AP Vojvodine imati svoju vinsku ulicu. Na preko 350m2 biće predstavljena vina sa cele teritorije Vojvodine, što će ujedno biti i najveći pojedinačni izlagački prostor na Sajmu.
            Dr Ivanišević je podvukao da je ideja Vojvođanske vinske ulice realizovana zahvaljujući Udruženju proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla SREM - FRUŠKA GORA, glavnom partneru na predstojećem Sajmu turizma. Takođe, bez učešća Garancijskog fonda Vojvodine, ostvarivanje ove ideje ne bi bilo moguće.
            Dr Ivanišević se ovom prilikom zahvalio na priznanju i u ime kolege Vldimira Galića, odsutnog iz opravdanog razloga, „koji raznim konkursima ispred Sekretarijata na čijem je čelu, značajno pomaže vinarijima“.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com