Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vesti iz Turističke organizacije Novog Sada

Vesti iz Turističke organizacije Novog Sada

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            U svakom poslu pripreme su od najveće važnosti, jer od njih umnogome zavisi realizacija. Biti na pravom mestu u pravo vreme, jedan je neophodan kamenčić u mozaiku uspešnosti. A za ekipu Turističke organizacije grada Novog Sada početak svake godine predstavlja novu “trku” i potragu za gostima, što nije nimalo lako jer nanovo treba oboriti rekorde iz prethodne(ih) godine. Stoga su ovi zimski meseci iskorišćeni da (s)vest o tome stigne gde treba - na najvećim sajamskim turističkim događajima u zemlji i regionu.

            TONS na Međunarodnom sajmu turizma „ITB“ u Berlinu mart, 05-07.
            „Internationale Tourismus-Börse Berlin“ održan je u periodu od 05. do 07. marta sa fokusom na poslovne (B2B) klijente. Svetska turistička berza, „ITB“, na više od 160.000 kvadratnih metara okupila je mnogobrojne turoperatore, hotelijere, turističke organizacije, avio kompanije (više od 10.000 izlagača), pa su poslovni posetioci mogli pronaći sve neophodne informacije i upoznati se najnovijim trendovima u turizmu.
            TONS se predstavio na štandu Turističke organizacije Srbije zajedno sa turističkim organizacijama Beograda, Subotice, Loznice, Novog Pazara, Zapadne Srbije, regije Donje Podunavlje, TO Vojvodine i predstavnicima turističke privrede, nacionalnom avio kompanijom - „Air Serbia“, turističkim agencijama „Balkan Roads“, „Robinson Travel & Adventure“, „Kon Tiki Travel“ i hotelima „Hyatt Regency Belgrade“, „Mona Plaza Hotels“, „St. Regis Belgrade Hotel and Residences“.
            Tokom tri dana trajanja sajma TO Novog Sada imala je dogovorene pojedinačne sastanke sa predstavnicima putničkih agencija, hotelijerima i medijima sa ciljem da grad predstavi kao destinaciju u kojoj turisti mogu provesti tri dana (uz predloge za obilaske Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Fruške gore i uživanje u lokalnoj gastronomiji i vinima Novosadskog vinskog puta).
            Prema zvaničnoj statistici, 2023. godine u Novom Sadu je boravilo oko 8.500 nemačkih turista koji su ostvarili gotovo 15.800 noćenja, dok je info centre TONS-a posetilo oko 700 Nemaca. To ukazuje na činjenicu da je Nemačka značajno emitivno turističko tržište, kao i na značaj učešća Turističke organizacije grada Novog Sada na sajmu „ITB Berlin“.
            TONS na 4. Međunarodnom sajmu turizma „Banja Luka 2024“, mart, 01-03.
           
Na 4. Međunarodnom sajmu turizma „Banja Luka 2024“ održanom od 01. do 03. marta u sportskoj dvorani „Centar“ Banjaluci, okupilo se oko 150 domaćih i inostranih izlagača, a trodnevni sajamski dani bili su obogaćeni različitim događajima. Posetioci su se iz prve ruke mogli upoznati sa novitetima u turističkim ponudama, ali i saznati šta sve mogu da očekuju destinacijama za koje se odluče da posete u periodu koji sledi.
            Kroz tri dana trajanja sajma, TONS je predstavio svoju ponudu na zajedničkom štandu Turističke organizacije Srbije, kroz brojne pamflete i brošure, sa posebnim osvrtom na kulturno-istorijsko nasleđe, festivale, aktivan odmor i vinsku ponudu Novog Sada i Fruške gore.
            Prema zvaničnim statističkim podacima Republičkog zavoda za statistiku, turisti iz Bosne i Hercegovine su na prvom mestu u Novom Sadu po dolascima (17.206) i na trećem mestu po ostvarenim noćenjima (31.427) u 2023. godini.
            TONS na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, februar, 22-25.     Turistička organizacija Grada Novog Sada uspešno je predstavila svoju turističku ponudu na najvećem turističkom događaju u zemlji i okruženju. Zainteresovani posetioci dobili su sve potrebne informacije kako provesti produžen vikend u Novom Sadu i okolini.
            Prva dva dana sajma tradicionalno su bili namenjeni za poslovne susrete, pa je TONS na svom štandu, ali i na „B2B“ mestu za susrete razgovarao sa turističkim agencijama iz Grčke, Poljske, Bosne i Hercegovine, Bugarske… Na štandu su se i ove godine uz TONS predstavili Turistička organizacija Sremskih Karlovaca i vinarije Novosadskog vinskog puta. Cilj je bio prezentovanje destinacije Novi Sad - Sremski Karlovci - Fruška gora. Takođe, predstavilo se i desetak novosadskih hotela kroz promotivne brošure i poslovne sastanke.
            Zainteresovanost za ponudu Novog Sada iskazali su brojni mediji, ali i influenseri sa kojima se razgovaralo o što boljoj prezentaciji grada i okoline. Tokom sva četiri dana posetioci su imali priliku da uživaju na promociji vina Novosadskog vinskog puta. U TONS-u su uvereni da će uspešna promocija turističkih proizvoda Novog Sada i okoline doprineti još većoj posećenosti turista iz Srbije i regiona.
            TONS na Sajmu kongresne industrije Conventa, Ljubljani, februar, 20-22.
            „Gospodarsko razstavišče“, kao vodeći centar za događaje u Sloveniji, mesto je održavanja i Sajma kongresne industrije „Conventa 2024“, koji je održan od 20. do 22. februara u Ljubljani. Na ovom značajnom sajmu kongresne industruje ponudu Novog Sada predstavila je i Turistička organizacija Grada Novog Sada. Već 16 godina „Conventa“ okuplja organizatore događaja, predstavnike PCO, DMC agencija i kongresnih biroa širom Evrope sa ciljem uspostavljanja međusobne saradnje. Da predstavlja više od tradicionalnog poslovnog sajma, govori i činjenica da je ključno mesto okupljanja organizatora događaja koji traže mesta i destinacije u Evropi.
            Novi Sad je iz godine u godinu sve prepoznatljivija destinacija za organizatore poslovnih događaja, kako zbog svog položaja u odnosu na glavni grad i aerodrom „Nikola Tesla“, tako i zbog prirodnih, kulturnih faktora, putne, turističke i smeštajne infrastrukture, ali brojnih sala za sastanke. Predstavnici TONS-a i Novosadskog sajma održali su B2B sastanke i na najbolji način predstavili ponudu Novog Sada i pružaoca usluga na destinaciji.

Izvor: www.novisad.travel

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com