Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Eko avantura - doživite Žabalj na drugi način

Eko avantura - doživite Žabalj na drugi način

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            „Ulicom otvorenog srca“ žitelji živopisnog gradića Žablja su zakoračili u Novu 2024. godinu i pokazali svoju humanost, brigu o deci i drugima sledeći moto: „Srećan sam kada su i drugi srećni“. U Žablju se cele godine održavaju manifestacije posvećene deci, ženama, penzionerima... Očekuje se Kulturno leto sa obiljem programa, Zlatni kotilić i ove godine po drugi put Fastival zanatskog piva.       

            Organizator ovih dešavanja u gradiću na Jegrički je Turistička organizacija opštine, pred kojom je u narednom periodu intenzivna aktivnost promocije područja opštine Žabalj i jedan nov, atraktivan turistički proizvod - „Eko avantura“, vožnja katamaranom kroz PP „Jegrička“.       
            Po rečima Sergeja Zaporožca, direktora TOO Žabalj, cilj ovog turističkog proizvoda kroz autentično iskustvo ovog ekskluzivnog i izazovno-avanturnog predela je podizanje svesti o njegovoj zaštiti na potpuno nov način.      
            - Svojom lepotom, mirnom atmosferom i bogatom raznolikošću flore i faune, PP „Jegrička“ predstavlja nezaobilaznu tačku za ljubitelje prirode, a vožnja katamaranom je sjajan način da se istraži ovo prostranstvo. Uz „Eko avanturu“ zaživeće i ekološki kamp za mlade kako bi se kroz edukaciju i radionice istakla važnost i značaj zaštite životne sredine  - objasnio je direktor i ispred TOO poslao poruku svim društveno odgovornim pravnim licima da se uključe u ovakve aktivnosti.
            Smeštena u centar vojvođanske ravnice, žabaljska opština svojim potencijalima i raspoloživim resursima zavređuje da se nađe i u žiži turističke ponude Pokrajine i šire. U tom pravcu trasirani su sledeći koraci na ostvarivanju ideja da se iz domaćih resursa osmisli turistički proizvod koji će, uobiličen i definisan, biti predstavljen na adekvatan način u zemlji, regionu i svetu.
            Sinonim Žablja su njegovi vredni i uspešni proizvođači sira, meda, vina, bombona... Konekcija na relaciji seoska domaćinstva - TOO i svih opštinskih institucija, funkcioniše besprekorno, a ljudi dobre volje i vizije napretka ovog prostora, na čelu sa Urošem Radanovićem, predsednikom Opštine Žabalj, garancija su da će sve zamišljeno i planirano biti i ostvareno.
            - TOO utiče na seoska domaćinstva da ukoliko žele da se bave turizmom u pravom smislu reči moraju da uđu u kartu protokola, kako lokalnog, tako i državnog, da bi mogli da im pomognemo. Tu se podrazumeva i kategorizacija, logistika, stvaranje boljih uslova za njihovo predstavljanje, kao i osavremenjavanje poslovanja i prilagođavanja novom dobu. U ovoj godini sa određenim sredstvima konkretno ćemo pomoći seoska domaćinstva da podignu, unaprede i na bolji način organizuju svoju priču, a to se poklapa sa intencijama države koja finansijski podržava unapređenje ruralnog turizma i konstituisanje novih oblasti i delatnosti - istakao je Sergej Zaporožac.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com