Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back REPORTAŽE AKTUELNO TopSrbija - U društvu najboljih

TopSrbija - U društvu najboljih

  • PDF

            Nalazimo li se u procesu rađanja novog sveta, priliva novih energija, civilizacijskog skoka koji će doneti promene, ili sumnje u dosadašnji pogled na život. Predikcije nedvosmisleno potkrepljuju tvrdnje onih koji smatraju da će promene biti sveobuhvatne a prilagođavanje na nove datosti, naizvesne. Da li je to razlog za strahove i zabrinutost? Naravno da nije.

            Najavljene promene manjeg-većeg intenziteta, zajedno sa ljudima za „novo doba“ prisutne su na stranicama Revije TOPSRBIJA tokom njenih 40 brojeva koji su ugledala svetlost dana. U njima se „otkrivaju“ oni koji svojim postupcima, novim diskursima, delovanjem, odnosom prema sebi, porodici, drugima, ispisuju budućnost ove civilizacije, iz korena menjajući i zaobilazeći barijere dosadašnjeg poretka.            Pravo zadovoljstvo i velika čast je bilo upoznavati i družiti se sa takvim kolosima,  koji su oslanjajući se na sopstveno mišljenje, znanje, instinkte, videli dalje, mogli više, imali hrabrosti da slede svoje snove verujući da mogu postati stvarni.
            Hrabrost je vrlina i osnov za činjenje plemenitih dela. Humani, velikodušni, plemeniti u tišini i iz srca, pomažući drugima iskusili su ličnu ispunjenost, sreću i zadovoljstvo. Jer bez dobrote nama napretka, nema uspeha.
            Šta je uspeh? Dobiti ono što želimo ili voleti ono što imamo? Retoričko pitanje koje gubi smisao pred starinom sa znanjem svih travki na livadi; pred ćutljivim pčelarom čija praktična znanja nadvisuju sve akademske nivoe; stručnjakom na poziciji koja hrabro ističe sve nepravilnosti sistema i crta mape mogućih rešenja za boljitak onih koji stoje uz nju; vanredno obdarenim studentom sa znanjima iz budućnosti; graditeljem novih perspektiva koji svoje ideje pretače u velelepna dela... Odavno ti i takvi sposobni, mudri, istrajni, čestiti porodični ljudi su među nama. Naš zadatak je da ih predstavimo i da klicu onoga što u sebi nose, prepoznamo u nama samima.

Mihailo Berček, glavni i odgovorni urednik revije
TOPSRBIJA - NAJBOLJE IZ SRBIJE

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com