Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Mini sjam Sa Srbijom na TI - Vidimo se na selu

Mini sjam Sa Srbijom na TI - Vidimo se na selu

  • PDF

            Mini sajam Sa Srbijom na TI, u organizaciji Udruženja studenata turizma i ugostiteljstva „Pavle Tomić“, zakazan za 25. maj na Departmanu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, je jednodnevni sajam i koonferencija koja na zanimljiv i kreativan način predstavlja i promoviše lepote naše zemlje, od prirodnih znamenitosti do kulturnih i istorijskih običaja i karakteristika. Okuplja mlade volontere i goste sa uticajnim ljudima iz oblasti turizma i ugostiteljstva.

            Pod krilaticom – „Vidimo se na selu“, tematika ovogodišnjeg programa jeste promocija ruralnog turizma i turističke ponude sela Srbije. Mini sajam pruža priliku studentima da se ove godine angažuju kao volonteri, u osmišljavanju predstavljanja Srbije po regionima i da aktivno doprinesu realizaciji događaja.
            Mini sajam sastoji se iz dve celine - sajamskog i konferencijskog dela. Sajamski, sa početkom u 10h, u okviru kog studenti volonteri predstavljaju regione Srbije. Na konferencijskom delu, koji traje uporedo sa sajmom sa početkom od 13 do 18 časova, studenti imaju mogućnost da čuju zanimljiva i edukativna izlaganja predavača iz struke, turističkih i seoskih organizacija, udruženja, seoskih domaćinstava i uticajnih ljudi u turizmu.
            Konferencijski deo, sada sa dodatkom edukativnih panel diskusija i poznatih gostovanja, biće usmeren ka konceptu ruralnog razvoja i ruralnog turizma, u kom smeru, kako i da li se to pravilno primenjuje u Srbiji, kao i primer dobre prakse u okviru turističke ponude sela i ruralnog razvoja. Jer,Srbija je, pre svega, zemlja seljaka na brdovitom Balkanu! U našim selima leže naše detinjstvo, naš dom, i naša borba! Moramo se truditi da što bolje negujemo i očuvamo naš identitet, tradiciju i pre svega, naše poreklo!
            ZATO VAS POZIVAMO DA DOĐETE! OČEKUJEMO VAS 25.05. NA PMF-u

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com