Sat05252024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Svetska matematička konferencija na PMF

Svetska matematička konferencija na PMF

  • PDF

            Srpska akademija nauka i umetnosti Ogranak u Novom Sadu i Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu organizuju međunarodnu konferenciju posvećenu stogodišnjici rođenja Akademika Bogoljuba Stankovića:

Harmonic analysis and distributions, HANDS 2024. Konferencija će se održati u Novom Sadu, od 10. do 12. aprila 2024. godine.
            Učešće na konferenciji je prijavilo više od pedeset  naučnika iz 13 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Engleska, Italija, Mađarska, Makedonija, Nemačka, Srbija, Turska, Finska, Francuska, Hrvatska, Švedska).
            Tokom radnog dela konferencije održaće se više od trideset predavanja, od čega šet predavanja po pozivu. Konferenciju će otvoriti Akademici Stevan Pilipović i Teodor Atanacković uvodnim predavanjem posvećenim životu i delu Akademika Bogoljuba Stankovića.
            Konferenciju su podržali Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, projekat SANU Jednačine sa singularitetima kroz metode ufnkcionalne analize, kao i nacionalni međunarodni projekti: GOALS, FluidVarVisc, FROPETH, i Theory and Practice of time-frequency analysis.
            Više informacija o konferenciji možete da pronađete na internet stranici: https://sites.google.com/view/hands2024.


 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com