Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE VESTI IZ TURISTIČKE ORGANIZACIJE VOJVODINE

VESTI IZ TURISTIČKE ORGANIZACIJE VOJVODINE

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Učešće na Međunarodnom sajmu turizma ITB u Berlinu
            U periodu od 04. do 07. marta održan je Međunarodni sajam turizma “ITB” u Berlinu. Sa oko 5,500 izlagača iz 170 zemalja, ovaj sajam je sa razlogom vodeća svetska turistička berza. Na štandu Turističke organizacije Srbije, predstavili su se turističke organizacije: Vojvodine, Zapadne Srbije, Beograda, Novog Sada, Subotice, Loznice, Novog Pazara, Turistička regija Donje Podunavlje, avio kompanija Air Serbia, hoteli Hyatt Regency, Mona Plaza, St. Regis iz Beograda i turističke agencije Balkan Roads, Kontiki Travel, Robinson iz Beograda.

            Sva tri dana sajma bila su namenjena poslovnim posetiocima, a predstavnici TOV promovisali su celokupnu turističku ponudu pokrajine sa naglaskom na aktivni odmor, kulturno nasleđe i manifestaciju Fruškogorska vinska šetnja ”Fruška Walk & Wine”, koja će se održati 08. juna 2024. godine.
            U toku trajanja sajma održani su sastanci sa predstavnicima marketinških agencija zaduženih za nemačko i austrijsko tržište, sa turoperatorima i kreatorima modernih marketinških alata, na kojima su dogovarani mogući pravci buduće promocije Vojvodine kao turističke destinacije. Osim toga, održan je sastanak sa predstavnikom UNESCO-a, radi dogovora o prezentaciji Bača kao potencijalnog dobitnika UNESCO-ve nagrade za Kulturni predeo.
            Poslednji dan sajma  održan je i sastanak sa predsednikom g-dinom Piterom Torentom i članom odbora g-dinom Lijem MekRonaldom, predstavnicima NECSTour mreže, čiji je TO Vojvodine član. Razgovarano je o pravcima i mogućnostima buduće saradnje.
            Veliko interesovanje ahstrijskih turista
            Od 14. do 17. marta, u Beču je održan Međunarodni sajam turizma „Ferien-Messe“, najveći sajam za odmor, putovanja i razonodu u Austriji. Na sajmu se predstavilo preko 450 izlagača iz 36 zemalja. TO Vojvodine je u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine uzela učešće na ovom prestižnom sajmu turizma. Na zajedničkom štandu predstavila se TO Srbije, zatim Beograda, Novog Sada, Vršca, Iriga, Sombora, Velikog Gradišta kao i Privredna komora Srbije, EXPO Belgrade 2027, Agencija za upravljanje lukama, Tour de Fruška, Garancijski fond Vojvodine, Razvojni fond AP Vojvodine, hoteli Mövenpick Resort & Spa Fruške terme i Mona Plaza, TA Kontiki Travel i centar za digitalnu transformaciju Blue Ocean Navigator.
            Za četiri dana sajma posetioci su imali priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom Vojvodine putem inspirativnih brošura na nemačkom jeziku i video materijala. Prvog dana održavanja sajma organizovano je Vojvođansko veče, uz prisustvo brojnih zvanica, dok je drugog dana sajma realizovana promocija predstojeće Fruškogorske vinske šetnje „Fruška Walk & Wine 2024“. Prisutni su imali mogućnost da dobiju informacije o samom događaju, kao i da degustiraju najkvalitetnija fruškogorska vina. Zabeleženo je veliko interesovanje posetilaca štanda za navedeni događaj, kao i aktivni odmor, biciklizam i kulturno nasleđe Vojvodine.
            Drugog dana održavanja sajma zajednički štand su posetili predstavnici Ambasade Republike Srbije u Austriji, na čelu sa gospodinom Milanom Popadićem, atašeom u Ambasadi Republike Srbije u Beču.
            Najava učešća na Sajmu turizma u Bijeljini
            Turistička organizacija Vojvodine će u nastavku promotivnih aktivnosti uzeti učešće na „Sajmu turizma i gastrokulture Bijeljina-turist 2024“ u periodu od 25. do 26. aprila u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Ovo će biti prilika da se posetioci sajma upoznaju sa kompletnom turističkom ponudom AP Vojvodine i dobiju predloge za odmor. Takođe, prisutnima će biti prezentovana manifestacija Fruškogorska vinska šetnja „Walk & Wine 2024“, koja će se održati 8. juna u Irigu.
            Turističko tržište BiH je veoma značajno, kada je reč o stranim posetiocima u AP Vojvodini. Naime prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u 2023. godini Vojvodinu je posetilo 31.421 posetilaca iz BiH, što predstavlja porast u iznosu od 6,8% u odnosu na 2022. godinu. Turisti iz BiH su u 2023. godini ostvarili 69.645 noćenja, dok je prosečan boravak posetilaca iz BiH iznosio 2,2 dana. Posetioci iz BiH su se nalazili na 4. mestu prema zemlji porekla stranih turista u Vojvodini u 2023. godini.
            Promocija hotela Borovi u Info centru
            Drugog aprila, u Info centru Turističke organizacije Vojvodine, uspešno je realizovana još jedna prezentacija, ovoga puta posvećena hotelu “Borovi” iz Sjenice. Prisutnim novinarima i svim zainteresovanima obratila se gospođa Larisa Sara Baltić, PR hotela, koja je slikovito predstavila ponudu ovog ugostiteljskog objekta. Pored same ponude bilo je reči i o Sjenici, prirodnim i kulturnim resursima i o mogućnostima koje se pružaju prilikom posete ovog mesta. Osim spa i wellnes centra koji je i dobio nagradu za najlepši u Srbiji, nezaobilazan je i pomen farme hotela “Borovi” koja se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini gde se vrši priprema konja za Ginisovu knjigu rekorda po težini. Nakon prezentovanja i uživanja u kratkom filmu, prisutni su degustirali domaće mesne proizvode i sireve proizvedene na pomenutoj farmi i Pešterskoj visoravni.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com